Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šok pre fanúšikov kapely Desmod! Skupina rozpadá, TOTO má byť príčina!
Zdielať na

Šok pre fanúšikov kapely Desmod! Skupina rozpadá, TOTO má byť príčina!

Archívna reportáž

Fanúšikova nitrianskej kapely Desmod ostali v poriadnom šoku, keď si na profile skupiny na sociálnej sieti prečítali, že v zostave neostane kameň na kameni. Rozhodli sa odísť hneď štyria hudobníci a to je už zásah, ktorý by mohol byť pre zoskupenie fatálny.

Pôvodne metalová kapela vznikla v Nitre v roku 1996, až prvý album vydaný o štyri roky neskôr ale vyformoval štýl aj zostavu skupiny Desmod tak, ako je fanúšikovia poznajú dodnes. Počet členov kapely varioval podľa potreby, no za skalné jadro možno považovať považovať päticu Mário „Kuly“ Kollár, Dušan Minka, Rišo Synčák, Ján Škorec a Martin Cibulka. No to už neplatí. 

Na oficiálnom profile skupiny na Facebooku informovali, že traja zo zostavy sa rozhodli odísť. "V pondelok sa na Slovensku začali diať zmeny. Uvoľnili sa niektoré opatrenia. Škoda, že je to len minimum z toho, po čom naše duše prahnú, ale aj to minimum je pre nás malá iskra nádeje, že sa veci budú meniť k lepšiemu. Zmeny neobišli ani našu kapelu. Predstavy o jej budúcnosti sa medzi nami začali rozchádzať, a tak sa niektorí členovia (Synči, Duško, Martin) rozhodli kráčať svetom hudby inou cestou," znie vyjadrenie, ktoré podľa komentárov fanúšikov veľmi zaskočilo.

Pred rokom vyzerali plány kapely Desmod, už nich veľa neostalo:

​Z pôvodnej zostavy tak ostáva už len hlavná hviezda, spevák Mário „Kuly“ Kollár a bubeník Ján Škorec. Podľa záverečných viet statusu to ale nie je práve idylický rozchod. "Bolí to, ale rešpektujeme ich rozhodnutie. A preto jedno želanie za nás všetkých: Držme si palce, prajme si veľa úspechov a verme, že zo zmienm ktoré sa udiali, sa budeme tešiť nielen my, ale aj ľudia, ktorí majú našu hudbu a naše piesne radi," uzavrel autor príspevku, ktorého meno ale nie je známe. Podľa informácií portálu čas.sk sa k trojici odchádzajúcich pridal aj gitarista Rasťo Toman, ktorý s kapelou odohral už nejeden koncert.

Zdravíme všetkých fans ?✌️ V pondelok sa na Slovensku začali diať zmeny. Uvolnili sa niektoré opatrenia. Yessss....

Uverejnil používateľ DESmod Štvrtok 22. apríla 2021

Ako bolo naznačené v statuse, príčinou rozpadu kapely su nezhody, no konkrétne má ísť o nezhody s Kulym, ktoré pretrvávajú dlhodobo. "My chceme taktiež aj naďalej pokračovať v hudbe a byť súčasťou značky, ktorú sme budovali spolu 23 rokov a ktorá sa dostala tam, kde bola doteraz snahou všetkých jej členov, nielen úsilím jednotlivca," znie vyjadrenie odchádzajúcich členov pre čas.sk. Mali vraj snahu komunikovať so zostávajúcimi dvomi, no vraj nebol záujem. Kuly tvrdí, že sa snažil o kontakt, ale vyše týždňa sa ani nedovolal, ani "nedopísal". Problém môže nastať pri značke "Desmod", ktorú majú zaregistrovanú traja členovia kapely - okrem Kulyho a Škorca je to aj odchádzajúci Richard Synčák. Ten by teoreticky mohol založiť novú kapelu s rovnakým menom. Najmä fanúšikovia ale veria, že sa podarí spor urovnať a ak nie, aspoň bude rozchod férový. No v prvom rade dúfajú, že to neznamená definitívny koniec jednej z najúspešnejších kapiel v ére samostatného Slovenska.

Súvisiace články

Najčítanejšie