Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Absolútna úprimnosť! Barbora Švidraňová si získala odhalením nedokonalého tela matky tisíce ľudí!
Zdielať na

Absolútna úprimnosť! Barbora Švidraňová si získala odhalením nedokonalého tela matky tisíce ľudí!

Archívna reportáž

Nedeľa bola na slovenských internetoch veľmi monotematická, no v tom najlepšom zmysle slova. Ak totiž jestvuje na svete bytosť, ktorú miluje drvivá väčšina ľudí, je to mama. Vyznania nemali konca tak medzi našimi celebritami, ako aj medzi tými svetovými. No pár z nich sa podujalo ukázať tú nie práve ospevovanú súčasť tohto najkrajšieho poslania. V našich končinách spôsobila najväčší rozruch Barbora Švidraňová.

Speváčka a herečka Barbora Švidraňová sa stala pred tromi rokmi mamou rozkošného chlapčeka menom Gabriel. Žiaľ, osud to zariadil tak, že na jeho výchovu ostala sama, krátko po pôrode totiž svoju novú rodinku nepodarený otec, taliansky hudobník Francesco Mendolio, opustil. Barboru to ale nezlomilo, pokračuje ďalej s hrdo vztýčenou hlavou a synček jej prináša nekonečno lásky a radosti.

No už aj Barbora vie, že to nie je tak celkom "bezplatné" šťastie. Matky vedia, čo to obnáša "vyrábať" človeka celých deväť mesiacov, priviesť ho na svet a potom až naveky žiť pre svojho milovaného potomka každým úderom srdca.

Barbora priznala, čo ju najviac zmenilo:

​No ostanú aj síce menej podstatné, no nezmazateľné stopy na tele. Hoci sú šťastné mamy, ktoré prežili tehotenstvo bez väčších komplikácií a čoskoro po pôrode boli fit, je aj značná časť takých, na ktorých zanechalo viac-či menej trvalé znaky. Barbora na Deň matiek odhalila tie svoje. No strie a ovisnutá koža jej pripomínajú, že aj ona sa stala súčasťou zázraku. "Skryté tajomstvá... Nedokonalosti. Strie, jazvy, malé či väčšie boliestky... Na tele či na duši. Aj ja ich mám. Telo ženy - matky. Už nikdy nebude ako predtým. Ale už mi to nevadí. Lebo to tak malo byť. Moje telo tehotenstvo nemalo dokonale zvládnuť, aby som ho konečne prijala také aké je. A začala ľúbiť a vážiť si ho. A načúvať mu, čo vlastne potrebuje. A čo je vlastne na tomto svete podstatné a hodnotné," krásne sa vyznala Barbora zo svojho sebaprijatia, hoci priznala, že jej to chvíľu trvalo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BARBORA ŠVIDRAŇOVÁ (@_basie_)

Po obrovskej vlne pozitívnych reakcií nepochybne aj množstva matiek, za ktoré to jedna z nich napísala "nahlas" sa Barbora rozhodla pridať druhú časť. Tam vysvetlila, ako dokázala prijať svoje telo výrazne a nezmazateľne poznačené tehotenstvom. "Uvedomenie, že moje telo je JEDINÉ miesto, kde môže na tejto planéte sídliť a prejavovať sa moja duša. Nemám iné. A potrebuje ma," napísala veľkú pravdu. Je možné svoje telo nenávidieť, ale nič to nezmení na tom, že iné proste človek nedostal.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BARBORA ŠVIDRAŇOVÁ (@_basie_)

"Vďaka nemu sa zobúdzam každý deň, vďaka nemu môžem cítiť dotyky, môžem niekoho objať, pobozkať, vďaka nemu môžem cítiť vône a chute a počuť hudbu, spievať. Vďaka nemu si môžem zo srdca zatancovať a schuti sa zasmiať, či sa riadne vyplakať. Vďaka nemu môžem povedať niekomu, ako veľmi ho ľúbim," vymenovala Barbora všetky tie obyčajné veci, ktoré si treba vážiť bez ohľadu na tom, v akom tele sa človek "ocitol". Na záver pridala odporúčania, že s telom treba komunikovať, milovať ho a dopriať mu zdravý prístup. Za oba príspevky sa roztrhlo vrece so srdiečkami, aj pozitívnymi reakciami. Kiežby ale Barbora dokázala svojimi múdrymi slovami ženy skutočne aj inšpirovať k láskavému prístupu k vlastnému telu bez ohľadu na to, čo hovorí nezmyselný diktát módy a šoubiznisu.

Súvisiace články

Najčítanejšie