Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Neznesiteľný susedský teror! Bohuš Matuš a Lucinka musia riešiť okrem svadby aj náhle sťahovanie!
Zdielať na

Neznesiteľný susedský teror! Bohuš Matuš a Lucinka musia riešiť okrem svadby aj náhle sťahovanie!

Zdroj: Instagram/Bohuš Matuš a Lucie

Zarábať si tým, čo človek miluje, ešte k tomu bez fixnej pracovnej doby, s atraktívnou finančnou odmenou a navyše aj zadosťučinením v podobe množstva fanúšikov, to znie ako sen. Nepochybne takýmto džobom snov sú všetky umelecké povolania. Vyučený vojak a kominár Bohuš Matuš o tom vie svoje. S nadšením si doplnil vzdelanie o konzervatórium a odvtedy spieva kade chodí. No zjavne nie sú všetci nadšení.

Byť spevákom túžia mnohí, ale možno si ani neuvedomujú, aké nevýhody to občas má. Vie o tom svoje už aj český muzikálový spevák Bohuš Matuš (47). Ten nemá len starosti so svadbou, ktorá ho čaká o pár dní, ale súčasne musí myslieť aj na sťahovanie do nového bytu. Do súčasného klasického trojizbového panelákového bytu sa pritom s Luciou presťahovali z jeho malého staromládeneckého bytíku len pred pár mesiacmi. No ich sused neznáša, keď v byte spieva, nebodaj hrá aj na gitaru, píše portál Expres.cz. To ich donútilo opäť si hľadať iný byt.

Matuš neváhal a na svoj Instagram aj Facebook dal inzerát s otázkou, či niekto nevie o peknom a dostupnom byte. Zakrátko ho vymazal, zrejme rýchlo našiel to, čo potreboval. Pritom ešte donedávna sa tešil zo zariaďovania a bývania v byte, odkiaľ teraz chcú radšej zutekať. "Máme všetko kompletne zariadené a ja mám vo svojej izbe aj hudobný kútik, kde trénujem spev. Dcéra má svoju izbičku, no ja som najčastejšie asi v kuchyni, pretože ma veľmi baví variť," opisoval pred časom spokojne pomery v byte. Bol rád, že sťahovanie stihli ešte tesne pred narodením dcérky. Chceli si potom príchod Natálky spolu s Luciou užívať, no, žiaľ, podarilo sa im to len nakrátko, pokým im ich nespokojný sused nezačal strpčovať život.

Vypočujte si jednu z Bohušových piesní:

Bohuš Matuš prezradil, aký dôvod mal, že sa chce s rodinou opäť sťahovať. "Sťahujeme sa, pretože nesmiem v byte spievať ani hrať na gitaru, ani fajčiť na balkóne," posťažoval sa na otravného suseda. "Hneď prvý deň nám ťukal na dvere, že nemám spievať. Ja som mal narodeniny, tak som pozeral ako blázon," dodal znechutený spevák. Zrejme v jeho staromládeneckom byte takýto problém nemal. Ale ten bol zas príliš malý na bývanie s rodinou.

instagram/BMaL

​Problém so susedmi iste nemá len tento populárny spevák. Dôvodov na nespokojnosť, či dokonca spory, môže byť veľa, nielen hlasný spev a hra na hudobný nástroj. Preto je šťastím nájsť byt s dobrými susedmi, alebo aspoň s dostatočne hrubými či odhlučnenými stenami.

​Vyriešiť by sa to síce dalo bývaním v rodinnom dome, najlepšie kdesi na samote, ale to nie je v prípade Matušovej rodiny reálne. Veľkým problémom je zrejme finančná náročnosť, ale rovnako aj nutnosť speváka bývať kvôli pracovným príležitostiam priamo v drahej Prahe. Rovnako mladučká Lucie iste nechce byť odrezaná od spoločenského diania v meste. Na to má ešte čas, podobne ako spoločensky aktívny Bohuš. Treba dúfať, že vybraný byt bude spĺňať všetky ich požiadavky, do ktorých tentokrát iste zahrnuli aj tolerantných susedov.

Súvisiace články

Najčítanejšie