Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chceli by ste Sisu Sklovsku za učiteľku? Po TOMTO priznaní niektorí asi radšej nie!
Zdielať na

Chceli by ste Sisu Sklovsku za učiteľku? Po TOMTO priznaní niektorí asi radšej nie!

Sisa Sklovská je nielen známa slovenská speváčka, ale aj profesorka na Akadémii umenia, kde vyučuje muzikálový spev. Na svojich študentov je vraj ale poriadne prísna. No na druhej strane, dobrého učiteľa síce majú študenti radi, no najmä ho bez výnimky rešpektujú. A výsledky sa potom dostavia.

Nestarnúca muzikálová diva Sisa Sklovska už nejaký ten rôčik popri profi kariére speváčky pôsobí na Akadémii umenia v Banskej Bystrici, kde má pod palcom buduúce spevácke hviezdy. Prijatie ponuky na túto zodpovednú pozície vraj ale dlho zvažovala.

Dobre si totiž uvedomovala, čo to všetko obnáša. "Učiť je obrovská zodpovednosť a hlavne u mňa ten čas, tým, že ja som ešte stále aktívny umelec, to bolo prvé a druhé, či ma tí žiaci pochopia, našťastie to funguje," konštatuje s úľavou pani "profesorka".

Sisa žije naplno a popri tom akosi zabúda starnúť. No nejaké tie vylepšenia predsa len priznáva:

​Každý týždeň Sisa poctivo cestovala za svojimi študentmi, no počas pandémie sa vyučovanie, pochopiteľne, skomplikovalo, a tak sa rozhodla situáciu vyriešiť po svojom. Študentov vyučuje doma, samozrejme, s preukázaním negatívneho testu. A tak sa to otočilo a nádejní speváco teraz cestujú za ňou do Bratislavy. "Sme všetci nadmieru spokojní a hlavne si vážime to, že môžeme kedykoľvek za ňou pricestovať a že si nájde na nás čas," vychvaľoval Sisu jeden z jej študentov. Jedným dychom ale dodal, že najmä pred skúškami je Sisa veľmi prísna.

​Speváčka hádže svojich študentov rovno do vody, inak povedané - učí ich tak trošku šokovou terapiou.
Brávala ich totiž so sebou na vystúpenia a dokonca im požičiavala drahé kúsky zo svojho šatníka. "Cítila som sa ako malá Sisa Sklovska, v živote už také šaty asi neoblečiem, bolo to výnimočné," pochvaľuje si zážitok Sisina študentka. A tak hoci speváčka nedá svojim študentom nič zadarmo, majú výborný vzťah. "Čo ma teší, keď vidím tie výsledky, ja som ich mama, kamarátka, všetko a ked sa doučíme, tak som najlepšia kamoška," zhrnula Sisa svoje prednosti. Nakoľko sama deti nemá, aj takto si môže užívať hneď celý kolektív, ktorý nepochybne obohacuje.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie