Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dcéra Michaela Jacksona otvorene o detstve so slávnym otcom! A pre TOTO dostala svoje meno!
Zdielať na

Dcéra Michaela Jacksona otvorene o detstve so slávnym otcom! A pre TOTO dostala svoje meno!

Archívna reportáž

Okolo súkromného života kráľa popu bolo vždy veľa tajomstiev a dokonca aj škandálov. Mnohí si ho však pamätajú nielen ako ikonického speváka a tanečníka, ale, žiaľ, aj ako kontroverzného muža. Na jeho tvári sa neblaho podpísalo niekoľko plastických operácií, trpel kožným ochorením vitiligo. Problematický bol najmä jeho veľmi zvláštny vzťah k deťom, na základe čoho ho mnohí obviňovali z pedofílie. Avšak Michael Jacskon bol zároveň veľmi citlivý človek, ktorému nebolo dopriate prežiť plnohodnotné detstvo. Zároveň bol sám otcom troch detí, ktoré občas niečo svetu zo súkromia odhalia.

Po svojom bratovi Princovi sa rozhodla porozprávať niečo o živote so slávnym otcom aj Paris Jackson. O jeho vplyve, výchove a radách, ktoré jej do života odovzdal, sa zverila ich blízkej rodinnej priateľke, slávnej modelke Naomi Campbell v jej relácii No Filter With Naomi. Mnohí ostali prekvapení, keď zistili, že Michael svoje deti skutočne vychovával podľa určitých pravidiel a zbytočne ich nerozmaznával.

Iba nedávno pritom o svojom otcovi porozprával aj Parisin starší brat Prince, ktorý pre americký kanál Fox Soul prezradil, že mu otec vždy prízvukoval, aké je vzdelanie veľmi dôležité. "Tá minúta, keď sa prestaneš vzdelávať, sa stane minútou, keď začneš umierať," tvrdil mu Michael počas života a zdá sa, že ho Prince dobre počúval. V roku 2019 totiž získal titul z ekonómie na prestížnej univerzite Loyola Marymount. Veľmi podobné spomienky na otca zdieľa aj o rok mladšia Paris. "Môj otec si dal naozaj veľmi záležať na tom, aby sme boli kultivovaní a vzdelaní. Nebolo to len o tom pozlátku a luxuse v päťhviezdičkových hoteloch," spomína na slávneho otca v rozhovore s Naomi Campbell.

Paris sa tiež našla v hudobnom svete a nedávno vydala svoj prvý sólo album Wilted, z ktorého pochádza aj pieseň Eyelids:

Život s najslávnejším umelcom novodobej hudobnej histórie bol však aj veľmi náročný, ako deti totiž často striedali miesta ich bydliska. "Narodila som sa v LA, ale žili sme v zásade všade. Niekoľko rokov sme trávili v okolí Santa Barbary a potom všade vo svete. Na východnom pobreží, v Anglicku, Európe a tiež na Blízkom východe," opisuje hektické, no svojím spôsobom čarovné detstvo Paris, ktorá si zároveň vedomá, že to bolo veľké privilégium. Napríklad aj jej krstné meno má určitý cestovateľský význam. "Podľa toho čo mi bolo povedané, som bola počatá v Paríži, preto sa tiež volám Paris," prezrádza intímne tajomstvo o pôvode jej mena. Odhalila aj dôvody, prečo otec ich tváre celé detstvo skrýval pod maskami a rôznymi šatkami. Vraj ju to ako dieťa celkom miatlo, nechápala prečo musí nosiť masky, dnes počínaniu svojho otca rozumie.

Paris so svojím starším bratom Princom:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?? (@parisjackson)

Michael jednoducho chcel ochrániť ich súkromie, chcel svojim ratolestiam dopriať normálne detstvo, ktoré on nikdy nezažil.  "Hovorieval nám, že keď bol malý, bol zavretý v štúdiu, kým sa ostatné deti hrali vonku. Nemal vlastne žiadne detstvo, takže ho chcel dopriať aspoň nám. Najradšej nás bral do hračkárstva," zverila sa Paris, avšak dodala, že ich otec nikdy nerozmaznával. "Keď sme napríklad chceli päť hračiek, museli sme prečítať päť kníh. Nekupoval nám všetko iba preto, že sme si to mohli dovoliť. Museli sme si to zaslúžiť. Bolo to za odmenu," vysvetľuje v závere rozhovoru Paris, ktorá sa rovnako ako otec, venuje hudbe, ale tiež herectvu a modelingu. Napriek tomu, že ju otec veľmi ovplyvnil a sama je fanúšikom jeho hudby, priznáva, že v jej vlastnej tvrobe ju inšpirovali aj mnohí iní umelci. Iba nedávno Paris vydala svoj prvý sólo album s názvom Wilted, ktorý sa nesie skôr v baladickom indie-rockovom duchu. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie