Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šokujúce zistenie! Hrob Ladislava Štaidla našli otvorený!
Zdielať na

Šokujúce zistenie! Hrob Ladislava Štaidla našli otvorený!

Archívna reportáž

Veľkonočné sviatky patria k tým dňom v roku, keď si mnohí pozostalí pripomenú svojich zosnulých blízkych aj návštevou miesta posledného odpočinku. Okolo hrobu zosnulého skladateľa, speváka a podnikateľa Ladislava Štaidla ale je až trochu príliš rušno.

Ladislav Štaidl sa veľmi bál nákazy koronavírusom a snažil sa chrániť. Nepochybne si uvedomoval, že ako človek, ktorý má jednak vyšší vek, ale najmä bývalý onkologický pacient, navyše s problémami so srdcom, cukrom, ale aj žijúci s len jednou obličkou, je v značne rizikovej kategórii. Žiaľ, nepodarilo sa mu ochrániť a obavy sa naplnili tým najhorším možným scenárom. Po takmer mesiaci boja covidu podľahol 31. januára vo veku 75 rokov.

Hviezdny skladateľ, autor mnohých hitov, ale aj známy sukničkár a dlhoročný partner Ivety Bartošovej († 48), s ktorou mal syna Artura (24), si neželal pohreb, čo jeho rodina rešpektovala, no priatelia a kolegovia predsa len poslednú rozlúčku zorganizovali.

Ladislav Štaidl zomrel posledný januárový deň:

​Zato rodina sa ešte stále nedostala k tomu, aby uložila do hrobky urnu s ostatkami zosnulého Štaidla. O to väčší šok nastal, keď sa zistilo, že náhrobná doska je posunutá, píše portál Blesk.cz. Iná príčina, ako vandalstvo sa hľadá len ťažko. No pravdou je, že hneď vedľa skladateľovho hrobu na cintoríne na pražských Olšanoch sa pripravuje nový.

​Je tak možné, že došlo k posunutiu pri výkopových prácach. Momentálne tak miesto posledného odpočinku určené pre zosnulého Štaidla skutočne nie je pokojné a navyše, v šere môže ľudí poriadne vydesiť aj vlajúca biela plachta, ktorou je rozkopaný susedný hrob prikrytý. Je ale možné, že samotnému skladateľovi by to bolo celkom jedno, sám na pohreby zásadne nechodil, nemal ich rád a nijako sa na neviazal ani na to, ako bude vyzerať jeho vlastný hrob.

Súvisiace články

Najčítanejšie