Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nedodržali Štaidlove posledné želanie! Mal to pritom napísané aj v poslednej vôli
Zdielať na

Nedodržali Štaidlove posledné želanie! Mal to pritom napísané aj v poslednej vôli

Archívna reportáž

Posledný januárový deň bol pre československý šoubiznis obzvlášť smutný. Opustili ho dve výrazné osobnosti - herec Andy Hryc (†71) a skladateľ Ladislav Štaidl (†75). Kým rozlúčka s Hrycom je naplánovaná až na 16. februára v bratislavskom krematóriu, Štaidl si nič také neželal. A predsa sa už stalo.

Len pár dní potom, čo istý nemenovaný rodinný známy pre Blesk.cz potvrdil, že Ladislav Štaidl si vyslovene neželal poslednú rozlúčku, vyšlo najavo, že rodina jeho požiadavku ignorovala. Zosnuly skladateľ sa pritom proti smútočnému obradu vyjadroval jednoznačne už dlho pred smrťou a má to uvedené aj v záveti, tvrdí nemenovaný muzikantov kamarát.

S podmienkou Ladislava Štaidla ale niektorí pozostalí nesúhlasili a už je jasné, že si presadili svoju vôľu nad želaním zosnulého. Ani on sám na posledné rozlúčky nechodil, nebol ani na omši za Karla Gotta, hoci bol pozvaný. 

Pripomeňte si jeden z najväčších hitov Karla Gotta, ktorý mu zložil Ladislav Štaidl:

Paradoxné je, že rozlúčka so Štaidlom nebola navyše žiadna skromná udalosť v rodinnom kruhu. Na omšu v pražskom kostole sv. Ludmily prišlo až zhruba osemdesiat ľudi. Podľa všetkého to ale nebola iniciatíva jeho najbližších. "Omšu objednala spolupracovníčka Ladislava Štaidla z jeho firmy psolu s jeho sesternicou," prezradil farár Jakub Berka, ktorý omšu v nedeľu dopoludnia aj slúžil. 

​Medzi prítomnými, ktorí sa za Štaidla aj pomodlili, sa ale neobjavil nikto z rodiny, evidentne rešpektovali posledné prianie zosnulého. Jeho ostatky sú už spopolnené a zrejme poputujú do rodinného hrobu tak, ako si to Ladislav Štaidl, ktorý podľahol po 4 týždňoch boja covidu, želal.

Súvisiace články

Najčítanejšie