Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pocisková priznala traumu, ktorú nedokáže spracovať! Niekedy sa jej o tom aj sníva!
Zdielať na

Pocisková priznala traumu, ktorú nedokáže spracovať! Niekedy sa jej o tom aj sníva!

Mal to byť dokonalý zážitok pod dôkladnej príprave, no zmenilo sa to veľmi rýchlo na traumatizujúcu skúsenosť. Príchod druhého dieťaťa Nely Pociskovej bol ako z filmu. Malá Lianka sa totiž pred tromi rokmi narodila v aute. A Nela si bude túto skúsenosť zrejme navždy veľmi živo pamätať.

Speváčka a herečka Nela Pocisková (30) sa stala mamou po prvýkrát v júni 2016. Vtedy sa stali s Filipom Tůmom (43) rodičmi synčeka Hektora, pôrod prebehol klasicky v pôrodnici, no Nela sa k nemu nechcela nikdy bližšie vyjadriť, považuje tento silný moment za príliš intímnu záležitosť.

Zjavne ale chcela niečo zmeniť, či vylepšiť, keď čakala o tri roky neskôr druhé dieťatko. Skontaktovala sa s dulou, teda osobou vyškolenou na to, aby ženu sprevádzala počas tehotenstva, pri pôrode, aj v šestonedelí, no v prvom rade ako psychická opora. Nejde o zdravotníckeho pracovníka. A keď to na Nelu prišlo, jej dula mala pocit, že sa ešte netreba nikam náhliť. Mýlila sa.

Nelin rýchly druhý pôrod v aute ešte dlho medzi ľuďmi rezonoval:

​Pôrod sa totiž veľmi rýchlo zintenzívnil a Nela to už do pôrodnice nestihla. "Ja to ešte stále nemám celkom spracované, hoci sa tvárim, že mám, ale niekedy sa mi o tom ešte aj sníva a mám také tie záblesky," priznáva Pocisková aj po troch rokoch. Dodala, že to je rozhodne najsilnejší zážitok v jej živote, no nie tak celkom v tom pozitívnom význame a už by si to nikdy nechcela zopakovať. "Ja som naozaj neplánovala rodiť v aute, mala som dohodnutú lekárku, všetko ako má byť," upresnila dvojnásobná mama.

​Keď sa v aute dostal pôrod do finálnej fázy, stále tomu nechcela veriť. "Keď sa to v tom aute dialo, v hlave mi išlo, že to snáď nemyslím vážne, že fakt sedím v aute a rodím," a to práve míňali dedinský futbalový štadión v Ivanke pri Dunaji, keď prichádzala na svet jej dcérka. Napriek desivým predstavám ale Nela dodáva to, čo je zásadnou podstatou každého pôrodu, aj v zvláštnych podmienkach. "Podľa mňa to zvládne každá žena, tam sa zapne taký animálny pud, že nie je o čom, tam proste človek nič nerieši," vyslovila Pocisková svoj názor podložený tak trochu aj tým, že ľudstvo úspešne prežilo aj tisícročia bez pôrodníc. Najviac ju na celej udalosti mrzelo to, že zdravotníci jej dcérku po príjazde do pôrodnice odobrali a tak prišla o mimoriadne krásny a dôležitý moment vytvárania puta, tzv. bonding.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ???? ????????? (@pociskova.nela)

Až dodatočne si Nela uvedomila, čo sa vlastne stalo, čo všetko sa teoreticky stať mohlo a aké mali napokon šťastie, že všetko prebehlo v podstate úplne hladko a obe s dcérkou boli v poriadku. A tak mohli teraz osláviť jej tretie narodeniny. "Včera si sa narodila a dnes máš 3 roky... Nech ťa celý život sprevádza tvoj najkrajší úsmev, ktorým robíš radosť všetkým naokolo. Dali sme ti s Fillipom všetko a sme pripravení dávať ďalej," napísala Nela dcérke blahoželanie aj na Instagram. 

Súvisiace články

Najčítanejšie