Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tajná svadba Meghan a Harryho? LOŽ, išlo by o trestný čin, potvrdil najkompetentnejší človek!
Zdielať na

Tajná svadba Meghan a Harryho? LOŽ, išlo by o trestný čin, potvrdil najkompetentnejší človek!

Archívna reportáž

Je to už mesiac, čo sa odvysielal v americkej televízii rozhovor Meghan a princa Harryho s Oprah Winfrey v rámci jej talkshow. Ako sa predpokladalo, jeho obsah spôsobil veľký poprask vo svete, najmä v Británii a predovšetkým priamo v britskej kráľovskej rodine. Útoky a obvinenia voči jej členom zo strany Meghan nemohli prejsť bez povšimnutia. Niektoré vyjadrenia sa ale veľmi rýchlo ukázali byť ak nie rovno klamstvom, tak minimálne zavádzaním.

Voči tvrdeniam Harryho a Meghan sa postavila kráľovná až prekvapivo zmierlivo a láskavo. Chce všetko prešetriť v súkromí, ale poverila aj detektívnu kanceláriu, aby preverila fakty a vypočula osadenstvo kráľovského paláca. Zatiaľ sa ukazuje, že aspoň v dvoch prípadoch v rozhovore Meghan klamala, alebo sa mýlila. Syn Archie nedostal titul princa po narodení nakoľko na neho ani nemal v súlade s pravidlami kráľovstva nárok, nie z dôvodu farby jeho kože. A ukázalo sa, že nie je pravdivá ani jej historka o dátume sobáša.

Ako dobrá herečka, Meghan zvolila tie správne gestá, tón hlasu, ako aj mimiku tváre, aby všetci uverili jej prekvapujúcemu priznaniu, že sa s Harrym zosobášili už tri dni pred oficiálnou ceremóniou v Kaplnke sv. Juraja na Windsorskom zámku. Bol to vraj "tajný obrad len pre nás dvoch", tvrdila v talkshow. Vzali sa vraj s princom Harrym v súkromnej záhrade a oddával ich cirkevný hodnostár. Jej priznanie spochybnili viacerí kompetentní cirkevní pracovníci, medzi nimi aj samotný poverený úradník, ktorý zhotovil právoplatný sobášny list. Domnievajú sa, že mohlo ísť skôr o výmenu sľubov, symbolické romantické gesto, alebo len nácvik sobáša, určite nie samotný právoplatný sobášny akt.

Svadba Meghan a Harryho bola udalosť roka 2018:

​Konečne prehovoril aj ten najkompetentnejší, arcibiskup z Cantenbury, ktorý ich mal vtedy oddávať. "Pred svadbou som mal niekoľko súkromných a pastoračných stretnutí s vojvodom a vojvodkyňou," prezradil v rozhovore pre La Repubblica. "Zákonný sobáš bol v sobotu, 19. mája. Podpísal som sobášny list, čo je právny dokument a spáchal by som závažný trestný čin, keby som ho podpísal s vedomím, že bol falošný," povedal vážený arcibiskup. Potvrdil tak právoplatný termín sobáša vojvodov zo Sussexu a uviedol tým na pravú mieru všetky dohady. Ktovie, prečo s vyhlásením toľko otáľal, možno len kvôli lojalite s manželským párom, s ktorými mal pred sobášom veľmi dôverné kontakty v súvislosti s ich nadchádzajúcim sobášom a jeho prípravou. Meghan musela prejsť aj na anglikánsku vieru, aby ich mohol zosobášiť.

​Podľa pravidiel anglikánskej cirkvi musia byť pri obrade aspoň dvaja svedkovia a celý akt sobáša musí prebehnúť vo verejne prístupných priestoroch, aby každý, kto s ich manželstvom nesúhlasí, mohol vysloviť svoje námietky. Formulku s touto otázkou musí oddávajúci hodnostár položiť prítomnej verejnosti ešte pred vyslovením "áno" oboch partnerov, aby potom mohol definitívne potvrdiť vznik ich manželstva. To, ako to prebieha, možno vidieť aj v hollywoodskych filmoch. Určite tento dôležitý detail nemohol uniknúť ani Meghan, ktorá pri takých filmoch vyrastala. "Usudzujte z toho, čo chcete, zákonná svadba prebehla v sobotu, čo sa dialo pri iných stretnutiach, to už nepoviem," prehlásil arcibiskup, aby predsa len zostalo nejaké cirkevné tajomstvo, ktoré je len medzi ním a párom vojvodov zo Sussexu, ktorých oddával.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie