Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dalibor Janda šokuje! Napriek vážnym problémom so srdcom ODMIETOL vakcínu!
Zdielať na

Dalibor Janda šokuje! Napriek vážnym problémom so srdcom ODMIETOL vakcínu!

Archívna reportáž

Koncom januára vydesila fanúšikov sympatického českého speváka správa, že sa ocitol vo vážnom stave v nemocnici. Dalibor Janda (68) strávil dva týždne v nemocnici a absolvoval dve operácie srdca, ktorými mu lekári doslova zachránili život. Aj preto patril medzi ľudí oprávnených dostať vakcínu prednostne, no po pridelení termínu ju napokon odmietol.

Český spevák s nezameniteľne chrapľavým hlasom si uvedomuje, ako zle na tom v januári bol, a preto sa teraz snaží v rámci rekonvalesencie vnímať len to pozitívne kvôli svojej narušenej psychickej rovnováhe. Bol presvedčený, že sa nechá očkovať proti covidu, no zrazu zaradil spiatočku a ponuku na termín odmietol, píše portál Extra.cz.

Vakcíny sú už niekoľko mesiacov témou číslo jeden a drvivá väčšina ľudí by už najradšej mala očkovanie za sebou. Aktuálne sú v Európskej únii schválené vakcíny od štyroch rôznych farmaceutických firiem, no jedna z nich sa javí byť tak trochu problematická. Minimálne tak ju vnímajú ľudia, na ktorých sa valia zo všetkých strán informácie a nie je jednoduché ich spracovať.

Dalibor Janda sa pred časom predviedol s hitmi aj v jojkárskej relácii Všetko, čo mám rád:

​Správy o vážnych zdravotných problém, ba dokonca až smrti viacerých ľudí, ktorých zaočkovali vakcínou AstraZeneca zneistili aj čerstvo 68-ročného Dalibora Jandu. "Minulý týždeň som mal ísť na vakcínu. Som predsa rizikový pacient. Ale mňa všetky možné správy zblbli, a tak som to očkovanie odpískal. Malo ísť totiž o kritizovanú AstraZenecu," priznal svoje náhle rozhodnutie spevák. Obavy sú pochopiteľné, tobôž u človeka, ktorý len prednedávnom bojoval o život. 

​No Európska lieková agentúra, aj štátne ústavy na kontrolu liečiv, sa snažia situáciu upokojovať a vakcínu naďalej odporúčajú tvrdiac, že "benefity prevyšujú riziká". A nielen to. "Potom som zase čítal správu od nejakej lekárskej kapacity, že problém môže byť najmä u žien. Radšej by som ale mal nejakú inú, ako AstraZenecu, ale uvidíme. Je v tom teraz veľký zmätok," uznáva spevák. Ten sa aktuálne stále zotavuje po problémoch s upchatou tepnou a snaží sa najmä nikde koronavírusom nenakaziť. Kým dostane nový termín, s dcérou sa od sveta v maximálnej miere izolujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie