Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Boj o život Dalibora Jandu! Má za sebou dve operácie, TAKTO sa zmenil jeho stav!
Zdielať na

Boj o život Dalibora Jandu! Má za sebou dve operácie, TAKTO sa zmenil jeho stav!

Archívna reportáž

Českého speváka Dalibora Jandu (67) po náhlom kolapse museli previezť v nedeľu na oddelenie koronárnej jednotky Fakultnej nemocnice Královské Vinohrady v Prahe. Nielen jeho najbližší, ale aj mnohí jeho kolegovia, ako aj fanúšikovia zostali v šoku. Jeho dcéra Jiřina nebola ochotná prezradiť, čo sa vlastne presne stalo. No vyšlo najavo, že išlo o masívny srdcový infarkt.

Slávny československý spevák Dalibor Janda je už päť dní v opatere lekárov. Po srdcovom infarkte musel absolvovať až dve operácie, no zdá sa, že všetko je na dobrej ceste, hoci ešte stále je vo vážnom stave, no už stabilizovaný. Potvrdila to ja jeho jediná dcéra Jiřina, píše portál iDnes.cz.

"Som šťastná, že môžem byť konečne optimistickejšia a že som už s otcom hovorila. Cíti sa lepšie a všetkých veľmi pozdravuje. Je po operáciách a vyzerá to veľmi nádejne," potešila Jiřina v relácii Život ve hvězdách fanúšikov svojho otca. Dodala, že ďakuje všetkým za pozitívne myšlienky a odkazy. "To mu, samozrejme, psychicky veľmi pomohlo. Jeho stav je stabilizovaný a je v dobrých rukách," povedala s vďakou.

Jandove hity pozná každý, iste aj tento:

​Treba dúfať, že sa tento populárny spevák, ktorý sa preslávil svojimi melodickými pesničkami naspievanými chrapľavým hlasom najmä koncom sedemdesiatych a v osemdesiatych rokoch minulého storočia, vylieči. Posledný rok prechádzal ťažkými skúškami. "Minulý rok nechcem radšej ani hodnotiť, pretože ten sa nám nejako nevydaril. Zrušili sme zhruba 40 až 45 koncertov," posťažoval sa Janda na začiatku tohto mesiaca. Navyše sa na jar trápil aj kvôli komplikáciám po náročnej operácii v dutine brušnej svojej jedinej dcéry Jiřiny (32). Našťastie sa jej mladý organizmus dokázal spamätať. Zdá sa, že je teraz už našťastie celkom zdravá.

​Spolu s otcom sa chystali opäť koncertovať, ak sa situácia v spojení s obmedzeniami kvôli koronavírusu zlepší.„Pokiaľ sa tešíte na koncerty, v marci chceme urobiť Lucernu. Síce si nie som istý, či to nakoniec bude, ale hodlám tam pokrstiť nový album, ktorý už mám hotové," s optimizmom odkázal Dalibor Janda vo svojom videu priaznivcom ešte na začiatku tohto roka. Pôsobil pritom ale unavene, čo napísali niektorí diváci v komentároch a priali mu veľa zdravia. Ešte nemá vyhraný boj so životom a pokiaľ sa uzdraví, bude musieť podstúpiť rehabilitáciu. Na koncerty, ktoré plánoval už na jar, môže s istotou zabudnúť. Iste ale všetci chápu, že zdravie je na prvom mieste.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie