Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nepríjemná správa z Česka! Spevák Dalibor Janda je v kritickom stave v nemocnici!
Zdielať na

Nepríjemná správa z Česka! Spevák Dalibor Janda je v kritickom stave v nemocnici!

Archívna reportáž

Priaznivcov českého speváka Dalibora Jandu (67) znepokojila správa o jeho hospitalizácii na koronárnej jednotke pražskej nemocnice na Vinohradoch. Rodina sa k príčine jeho náhlej hospitalizácie nechce vyjadrovať. Veľmi ťažko prežíva vážny zdravotný stav otca jeho jediná dcéra Jiřina a prosí ľudí o pozitívne myšlienky.

Legendárny český spevák Dalibor Janda a jeho dcéra Jiřina Anna si spolu veľmi dobre rozumeli ako po osobnej, tak aj po pracovnej stránke. Po otcovi zrejme zdedila talent na spev a rozhodla sa ísť preto na dráhu speváčky a spoločne aj často koncertovali. Aj preto teraz prežíva veľmi ťažko Jandov vážny stav, píš portál Blesk.cz.

"Otecko leží vo vážnom stave v nemocnici. Žiadne ďalšie podrobnosti zatiaľ nebudeme prezrádzať. Dnes čakáme na lekárske konzultácie. Fanúšikom ďakujeme za myšlienky na Dalibora," konštatovala s plačom. Nemalo by sa jednať o covid, čo vyplýva aj z informácie, že Janda leží na koronárnej jednotke Fakultnej nemocnice Královské Vinohrady. Nechcela ani prezradiť, či otca postihol infarkt. "Nehnevajte sa, platí, čo už som povedala predtým,“ rázne sa vyhla upresňujúcej odpovedi.

Hity Dalibora Jandu pozná každý, napríklad aj tento:

​Vystrašení z informácie o vážnom zdravotnom stave Dalibora Jandu sú aj mnohí jeho kolegovia z branže. Veľmi na neho myslia a držia palce Petra Janů aj Marcela Holanová. Tie sa s ním často stretávali v čase jeho aj svojej najväčšej popularity, keď spoločne vystupovali v televíznych programoch "Snáď mu bude čoskoro dobre. Veľmi na neho myslím, považujem ho za svojho dobrého kamaráta," zveril sa so svojou starosťou o zdravie svojho rovesníka pre eXtra.cz ustaraný Stanislav Hložek. Dalibor Janda naposledy vystupoval v septembri, keď oslavoval štyridsať rokov na scéne a bol zjavne vychudnutý, no príčina nebola známa.

​Je zaujímavé, že svoju spevácku kariéru začal na Slovensku. "Na Slovensku ma objavili oveľa skôr než v Česku. A tým to začalo. Na jar sme oslavovali štvortisíci sedemstý koncert,“ prekvapil týmto priznaním svojich fanúšikov. V obľúbenej rozhlasovej relácii Pozor, zákruta!, uviedli po prvýkrát jeho pieseň Jahodový koktejl, ktorá sa neskôr stala hitom. Odvtedy Dalibor Janda slávil svojimi piesňami ako Oheň, voda, vítr, Hurikán, Žít jako kaskadér či Kde jsi a mnohými ďalšími jeden úspech za druhým. Trikrát sa stal víťazom aj v diváckej súťaži o najpopulárnejšieho speváka roka Zlatý slávik.

Súvisiace články

Najčítanejšie