Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Veľká spoveď o rakovine! TAKTO Separ zistil, že niečo nie je v poriadku, z jeho slov mrazí!
Zdielať na

Veľká spoveď o rakovine! TAKTO Separ zistil, že niečo nie je v poriadku, z jeho slov mrazí!

Archívna reportáž

Týždeň pred Vianocami šokoval raper Separ (36), vlastným menom Michael Kmeť, svojich fanúšikov nečakaným priznaním. Mladý, na pohľad zdravý a mocný človek v tom čase už niekoľko týždňov zvádzal ťažký boj s krutým súperom - rakovinou. O dva týždne neskôr, posledný deň v roku 2020 prišla zásadná správa - nerovný súboj vyhral!

Už prvú správu o rakovine, ktorú zverejnil raper na Instagrame, poňal veľmi úprimne a nehral sa na hrdinu. Separ to pomenoval tak, ako to je - ťažký boj pretkaný momentami, keď už človek pochybuje o všetkom a zažíva stavy, ako nikdy predtým. Od 31. decembra ale vie, že pliagu porazil, hoci pri rakovine už nemôže človek nikdy povedať, že je úplne čistý a tak aj jeho čakajú pravidelné kontroly na onkológii. To, a omnoho viac prezradil v obsiahlom rozhovore, ktorý zavesil na Youtube kanál DMS.

Polhodinový rozhovor bol z drvivej väčšiny práve o tom najťažšom, čo v minulom roku Separ prežil, pričom poriadna rana bol aj rozvod so speváčkou Tinou, s ktorou majú dcérku Tiu Lillianu a raper ako vlastného vychovával aj Tininho syna Leonarda zo vzťahu s futbalistom Richardom Lásikom.

Vypočujte si celý rozhovor so Separom:

Separ porozprával, ako prišiel na to, že niečo nie je v poriadku. "Dlhšie som pociťoval, že mi veľmi často hrozne zle bilo srdce, trvalo to skoro rok. Ráno mi bývalo zle, čo mi nikdy predtým nebývalo. Pri zvýšenej fyzickej aktivite sa mi točila hlava. Jedného dňa som sa sprchoval a nahmatal som si tvrdú hrčku. Toto som riešil už asi pred 1,5 rokom, vtedy lekári nevedeli, čo to je, dali mi na to antibiotiká, že to je asi zápal a stiahne sa to," povedal o prešľape lekárov raper, ktorý vtedy uveril, že to nič vážne nie je. No jeho stavy začali byť také, že sa opäť rozhodol ísť k lekárovi. "V tom okamihu sa stala taká vec, že hrčka začala rásť, za týždeň sa asi strojnásobila. Začal som mať aj veľmi silné bolesti krížov. Spravili mi CT a lekár mi zavolal, že okamžite musím ísť na operáciu, že to je nádor," hovorí Separ o chvíľach, aké nechce zažiť nikto.

"Lekár mi povedal, že keby som bol jeho syn, dá mi facku, že som to nechal zájsť až sem," povedal Separ, no je zrejmé, že to nebola len jeho vina, keďže sa predtým spoľahol na odborníkov. Na prvýkrát mu vyoperovali nádor 3x4cm, no šok prišiel o týždeň na kontrolnom CT. "Našli ďalšie dva nádory v oblasti krížov, ktoré obrastali aortu v lymfatických uzlinách. Tým mi škrtili prívod krvi do srdca, preto som mal tie problémy so srdcom, ktoré som cítil. Jeden nádor mal 7x4cm, druhý 3x4," spomína raper na hrozný verdikt.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ????? (@separ__dms)

"Musel som ísť na chemoterapie, ktoré som najprv odmietal, ale keď sa ma lekár spýtal, či chcem zomrieť, že proste nemám, súhlasil som. Uistil ma, že mám ten typ nádoru, na ktorý dobre reaguje chemoterapia," zaspomínal si Separ na chvíle, keď chcel uvažovať nad alternatívnou liečbou. Napokon prikývol a začalo sa peklo. "Dostával som veľké dávky chemoterapie, lebo som veľký. Pred druhým cyklom mi vypadali za jednu noc vlasy, čudoval som sa, čo ma to pichá na vankúši," opísal chvíle, keď prišiel naraz o vlasy, bradu, obočie, riasy aj ochlpenie. Ešte desivejšie ale boli stavy nevoľnosti a slabosti. Podstatné však teraz je už len to, že liečba zabrala. Separ je nový človek, ktorý sa vrátil do života "spokojný, vyrovnaný a silnejší, ako kedykoľvek predtým". A pre všetkých ľudí má po tejto skúsenosti jasný, silný odkaz: "V prvom rade si tu ty, a ak si ty šťastný, tak aj tí okolo teba budú šťastní, ty si na prvom mieste, bez teba ten život nie je, dostal si ho, aby si ho prežil a nie, aby si ho obetoval. Keď začneš seba dávať na druhú koľaj, to telo ti to vráti". 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie