Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Česko smúti! Kombinácii rakoviny a covidu podľahol len 41-ročný spevák
Zdielať na

Česko smúti! Kombinácii rakoviny a covidu podľahol len 41-ročný spevák

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Veľmi smutná správa prišla z Česka. Vo veku len 41 rokov podľahol po dlhom boji ťažkej chorobe viacnásobný držiteľ hudobnej ceny Anděl, trojnásobný otec, David Stypka. Potvrdenú mal aj chorobu covid-19.

Sociálne siete českých interpretov zaplnili fotky speváka, gitaristu a textára Davida Stýpka doplnené slovami plnými žiaľu. V nedeľu podľahol rakovine pankreasu, ktorú mu diagnostikovali v roku 2019, píše portál novinky.cz. Žiaľ, jeho stav zhoršila aj nákaza koronavírusom.

Rodina zosnulého vydala k tragickému skonu mladého človeka len stručnú správu: "S ľútosťou oznamujeme, že spevák, skladateľ a básnik David Stypka podľahol 10. januára 2021 vo veku 41 rokov dlhodobej chorobe spojenej s komplikáciami covid-19".

Vypočujte si duet Davida Stypku a Ewy Farnej:

Keď mu v roku 2019 diagnostikovali rakovinu, spočiatku sa dozvedel nepresnú správu o svojom stave, podľa ktorej ho čakalo už len pár mesiacov života. Napokon sa ukázalo, že to nie je až také zlé, z čoho si neskôr spevák robil žarty. Bol optimista a veril, že to zvládne. Neprestal tvoriť a ani koncertovať. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ewa Farna (@ewa_farna93)

Medzi jeho kamarátky a kolegyne patrila aj Ewa Farna, s ktorou naspieval Stypka aj duet Dobré ráno, milá. Práve ona pridala veľmi smutné a silné vyznanie zosnulému priateľovi. "Predvčerom som ti písala správu, snáď ti je lepšie, vieš ako, dýchaj. Doprdele, David, nie sme vo veku, keď kamaráti odchádzajú. Viac nie som schopná napísať, celá sa trasiem. Mám Ťa obrovsky rada a myslím veľmi na tvoju ženu a tri deti," napísala k spomienkam. Nie je jediná, viacero podobných príspevkov je naprieč celým Instagramom.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie