Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Napriek sľubu Dominika na hrob Karla Gotta neprišla. Zato Lucie Bílá tam nechala TOTO!
Zdielať na

Napriek sľubu Dominika na hrob Karla Gotta neprišla. Zato Lucie Bílá tam nechala TOTO!

Archívna reportáž

Na rozdiel od Slovenska, v Česku, hoci je na tom oveľa horšie, čo sa týka koronavírusu, mohli ľudia v tomto dušičkovom období chodiť na hroby svojim blízkym. Cintoríny sú plné kvetov a vencov, v noci ich rozžiarili svetlá sviečok a kahancov tak, ako aj po minulé roky. Veľkej pozornosti sa dostalo hrobu národom milovaného zosnulého speváka Karla Gotta na Malvazinkách. A je to krásny pohľad.

Od úmrtia Karla Gotta(† 80) uplynul pred mesiacom už rok. To je stále veľmi krátko na to, aby bol zabudnutý, hoci v jeho prípade to nehrozí azda ani o sto rokov.  Ľudia ho stále nosia v srdci a zdobia jeho hrob kvetmi a sviečkami. Dcéra Dominika medzi nimi ale nebola, hoci tvrdila, že sa na hrob chystá.

Najstaršia dcéra zosnulého maestra to mala v pláne, ale pretrvávajúci kašeľ jej v tom zabránil. Nedávno totiž prekonala zápal priedušiek. Stále sa necíti tak dobre, aby chodila s kašľom medzi ľudí, aj keď u nej, našťastie, nediagnostikovali covid-19. Verí, že počas nasledujúceho týždňa bude na cintoríne menej ľudí a ona bude môcť v pokoji navštíviť hrob svojho otca. Ako sa sama pre Blesk vyjadrila: „Zájdem na hrob v týždni, dušičky sú aj tak v pondelok a to obdobie trvá vlastne ďalej.“

Hrob maestra dokončili minulý rok tesne pred Vianocami:

​Zvedavé oči ľudí objavili v záplave kvetov, sviečok aj kamienky a iné predmety. Pozorne ich preskúmali a všimli si medzi nimi aj drevenú sošku anjelička s nápisom „Chýbate nám...“ a iniciálkami LB. Okamžite si to spojili s menom Lucie Bíla. Viedlo ich k tomu zrejme aj to, že Lucia obľubuje anjelov v rôznych prevedeniach, sama ich aj vkladá do šperkov a obdarováva nimi následne svojich blízkych a fanúšikov. Čo iné preto mohla priniesť na hrob svojmu kolegovi a zároveň priateľovi ako dôkaz, že na neho stále s láskou spomína.

​Hrob Karla Gotta pozorne sledujú aj správcovia cintorína. Nechcú, aby z množstva horiacich sviečok vznikol požiar, ako sa to stalo v januári. Terajšie sychravé počasie tomu našťastie do istej miery zabraňuje. Na hrob chodí pravidelne aj vdova Ivana Gottová. Nezabudla prísť s dcérami ani na dátum jeho narodenín v júli, tak, ako aj na prvé výročie jeho skonu. Dominika sa týchto návštev nezúčastňuje. Vzťahy medzi ňou a Ivanou sú stále napäté, a tak volí radšej individuálnu návštevu.

Súvisiace články

Najčítanejšie