Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Saša Orviská si nedá pokoj ani v tehotenstve! TAKTO si dáva do tela!
Zdielať na

Saša Orviská si nedá pokoj ani v tehotenstve! TAKTO si dáva do tela!

V tehotenstve je veľmi dôležité, aby žena dbala na zdravý životný štýl. Aj počas tohto jedinečného, no zároveň náročného životného obdobia, je veľmi dôležitý pohyb. Ak je gravidita bezproblémová, tehotené si môžu vyberať z viacero možností - obľúbená je gravidjoga.

Pohybová aktivita ženy počas tehotenstva sa vôbec nemusí znižovať. Reč je pochopiteľne o stave, keď je všetko bezproblémové a keď už má nastávajúca mamička prvý trimester za sebou. Potom si už len stačí vybrať vyhovujúci model a typ cvičenia, aby ostála stále fit a neozhrozila seba, ani bábätko, ktoré nosí pod srdcom. Jednou z vhodných metód je napríklad joga. 

V tomto prípade je ale dôležité, ktoré cviky sú zaradené v zostave, tehotné ženy rozhodne nemôžu odcvičiť akúkoľvek asánu, teda jogovú pozíciu. Aj preto je ideálne cvičiť so skúsenými lektorkami jogu, ktorá má prívlastok "gravid".

Saša je známa aj dobrým vkusom, móda ale teraz rozhodne nie je to najdôležitejšie v jej živote:

​Presne takéto cvičenie si vybrala aj jojkárska redaktorka a moderátorka relácie Topstar, 37-ročná Alexandra Orviská. "Gravidjoga je veľmi špecifická preto, že treba dávať pozor na tehotnú ženu a všetky cvičenia sú tomu prispôsobené," hovorí lektorka jog Sara Fialová. Takýto druh pohybu je prospešný aj ako príprava na pôrod. "Určite to odporúčam, žena by sa mala celkovo pripraviť na pôrod a telo by nemalo byť v strese a strnulosti. Je veľmi dobré pripravovať svalstvo, panvu a všetky orgány revitalizovať týmto cvičením," hovorí lektorka. 

Viki sa už na súrodenca veľmi teší:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Toto sa nedá opísať! To sú proste moje deti ???????

Príspevok, ktorý zdieľa Alexandra Orviska (@alexandraorviska),

Saša si ale ešte na pôrod nejaký ten piatok počká, len teraz jej začalo už neklamne vykúkať bruško. Niekde s príchodom jari pribudne k 13-ročnej Viktórii, ktorú má s bubeníkom Martinom Valihorom, voňavé bábätko, ktorého otcom je 31-ročný hokejista z východu, Jaro Janus. Zatiaľ si môže spokojne užívať relax napríklad aj pri gravidjoge. "Je to krásny oddych, snáď nič lepšie nie je, ako oddýchnuť si pri joge, je to byť vedomá a úplne uvoľnená v tej prítomnej chvíli," hovorí lektorka Sara. Alexandra si dopriava súkromné lekcie, a tak sa nemusí obývať zacvičiť si ani v týchto časoch pandémie.

Súvisiace články

Najčítanejšie