Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tak toto je mega PONUKA! Nech sa páči, kúpte si Gottov Mercedes!
Zdielať na
Hudba

Tak toto je mega PONUKA! Nech sa páči, kúpte si Gottov Mercedes!

Archívna reportáž

Mnohí muži majú lásku k silným motorovým tátošom už akoby zapísanú v DNA. Tí, ktorí na to majú prostriedky, si svoje automobilové sny môžu dovoliť aj splniť. Aj legenda českej hudobnej scény a mnohonásobný Zlatý slávik si počas života zadovážil do zbierky v garáži luxusné kúsky.

Meno zosnulého speváka Karla Gotta (†80) má stále veľký kredit, a tak nečudo, že o všetko, čo sa s ním spája, je veľký záujem. Na aukcii sa už za nemalé peniaze predalo niekoľko obrazov, ktoré majster sám namaľoval. Podľa informácií denníka Blesk sa teraz na internetovom bazáre predáva ďalší zaujímavý kúsok z jeho majetku, najmä pre milovníkov aut. Je to Mercedes, na ktorom Zlatý slávik jazdil pred takmer dvadsiatimi rokmi.

Ani horibilná cena presahujúca 20 tisíc eur neodradí od kúpy toho, kto sa túži voziť rovnakým Mercedesom, aký riadil sám Karel Gott. Maestro obľuboval túto značku a často obmieňal svoj vozový park práve najnovšími kúskami tejto slávnej nemeckej firmy.  Azda mu slávna firma poskytla aj výhodnejšie ceny, keďže jeho meno bolo zároveň reklamou, predsa len aj v Nemecku bol Karel Gott veľkou speváckou hviezdou. Ani tam snáď nebolo človeka, ktorý by nepoznal jeho slávnu pieseň Biene Maja - Včielka Mája. 

Smrť Karla Gotta bola čiernou udalosťou pre českú aj slovenskú hudobnú scénu:

​Model Mercedes S 500, ktorý je práve na predaj, si majster kúpil v roku 2004 a táto verzia má sedemstupňovú automatickú prevodovkou a pohon všetkých kôl. Takmer dvadsaťročnému autu nechýba automatická klimatizácia, CD prehrávač a samozrejmosťou sú aj pohodlné, vyhrievané a elektricky nastaviteľné sedadlá. Auto má najazdených 223 379 kilometrov a v osvedčení o registrácii vozidla je Gottovo meno, čo je zároveň potvrdenie, že naozaj patril majstrovi. Foto auta si môžete pozrieť v galérii TU.

​Na tomto Mercedese vraj viezol domov z pôrodnice aj svoju prvorodenú dcéru Charlottku (14). O dva roky neskôr na ňom previezol po Prahe svojho kamaráta, Pierra Brice (†86),  slávneho predstaviteľa Vinnetoua. Väčšinou ho však používal na presun na koncerty mimo Prahu.V uliciach mesta používal menšie autá, ako napríklad aj nenápadnú Fabiu, vyrobenú v Česku. „Strašne dobre sa mi v ňom jazdí, len s parkovaním je to horšie, zvlášť v uliciach Prahy," prezradil ešte v tom čase pre spomínaný denník sám Karel. V roku 2011 Gott auto predal, keď ho vymenil za novší typ mercedesu. Podľa najnovších informácií sa už auto predalo a kúpil ho zberateľ z Českej republiky.

 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie