Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Inzerát roka! TÁTO stará Fabia v predaji za 30 tisíc eur, patrila totiž MAESTROVI!
Zdielať na

Inzerát roka! TÁTO stará Fabia v predaji za 30 tisíc eur, patrila totiž MAESTROVI!

Archívna reportáž

Neuveriteľný inzerát sa objavil na istej autobazárovej stránke. Na prvý pohľad nič zaujímavé, takmer 20-ročná Škoda Fabia. Potom ale vyrazí dych jej cena - šialených 30 tisíc eur. Pri pohľade na techničák je jasné, prečo si jej majiteľ pýta také peniaze.

Celé Česko aktuálne rieši inzerát, ktorý sa objavil na istej autobazárovej stránke. Podobných sú tam desiatky, no nikto si za Fabiu z roku 2001, s vyše 160 tisíc najazdenými kilometrami netrúfa pýtať toľko, čo za nové, kvalitné auto.

Je tam ale jeden zásadný rozdiel. Na tých ostatných Fabiách nejazdil zosnulý Karel Gott. Ten počas života vystriedal mnoho áut, od absolútne luxusných, až po úplne jednoduché, ako je aj táto škodovka.

Karel Gott jazdil autom aj do Bratislavy, na Fabii ale zrejme nie... Zato sa mu tu dostalo takejto pocty:

​Fabií mal údajne viacero, píše portál Blesk.cz. Zrejme chcel podporiť domácu značku, no videl v autíčku aj inú výhodu. Skvelo sa vraj hodilo do pražských ulíc. "Nejde len o nákupy. S Fabiou sa v Prahe dobre parkuje," menoval pred rokmi Gott jednu z výhod nenápadného auta.

​Druhý majiteľ Gottovej starej Fabie si za jej predaj bude môcť kúpiť v podstate akékoľvek auto strednej triedy v plnej výbave. V inzeráte zverejnil aj detailný záber na technický preukaz, kde je nielen meno Karla Gotta, ale aj  dátum narodenia a známa adresa Nad Bertramkou.

​Jedna Fabia, ktorej bol Gott prvým majiteľom, kolovala pred časom bazármi na Facebooku. Bola z roku 2002, predávajúci tiež dokladoval pravdivosť svojich slov technickým preukazom. "K vozidlu je veľký techničák, servisná knižka a kľúče so štítkom z predajne, kde je Karel Gott, samozrejme, zapísaný. Doklady k nahliadnutiu na mieste kupujúcemu. Vozidlo bude predané najvyššej ponuke," pokúšal sa majiteľ o dražbu. Je vysoko pravdepodobné, že sa majiteľom áut po Karlovi Gottovi skutočne podarí vozidlá predať za vysoké sumy, ide totiž o vskutku jedinečný suvenír.

Súvisiace články

Najčítanejšie