Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mega koncert naživo! Najväčšie svetové hviezdy vystúpili ONLINE!
Zdielať na

Mega koncert naživo! Najväčšie svetové hviezdy vystúpili ONLINE!

Archívna reportáž

Mnohí speváci už svoje koncerty v rámci karantény pre koronavírus odohrali. Niektorí z obývačky, iní z prázdneho klubu, no všetci naživo a pre svojich fanúšikov online. Ale to, čo prichystali v sobotu večer prekonalo aj tie najväčšie očakávania.

Vyše sto umelcov a celebrít vystúpilo v sobotu večer na dlhom osemhodinovom podujatí na podporu ľudí, ktorí prichádzajú v prvej línii do styku s osobami nakazenými koronavírusom, teda predovšetkým zdravotníkov. Koncert, popretkávaný vystúpeniami celebrít a tiež samotných lekárov a sestričiek, sa začal v sobotu o ôsmej večer stredoeurópskeho letného času a skončil sa až v nedeľu nadránom o štvrtej.

Prvá časť bola naživo streamovaná cez internet, druhú vysielali v priamom prenose mnohé svetové aj lokálne televízie vrátane NBC, MTV či Comedy Central.

Hlavnú časť koncertu si môžete pozrieť tu:

​Všetci zúčastnení sa, samozrejme, pripojili zo svojich domovov, a to vrátane kompletnej zostavy kapely The Rolling Stones. Okrem nich na koncerte s názvom One World: Together At Home vystúpili aj Taylor Swift, Alicia Keys, Paul McCartney, Christine and the Queens, Annie Lennox, Billie Eilish či Andrea Bocelli.

Zvyšný šesťhodinový koncert si môžete pozrieť tu:

Medzi ďalšími účastníkmi sú aj Lady Gaga, Jennifer Lopez, Ellie Goulding, Lizzo, Maluma, Pharrell Williams, Alanis Morissette, Sam Smith, Stevie Wonder, Common, Eddie Vedder, Elton John, Jess Glynne a Sheryl Crow.

Andrea Bocelli ohúril svet pred pár dňami vlastným koncertom v milánskom dóme:

Pomedzi ich vystúpenia sa divákom prihovorili napríklad Melinda a Bill Gatesovci, Victoria a David Beckhamovci, hviezdna futbalistka Megan Rapinoe, modelka Heidi Klum, televízne osobnosti Jimmy Fallon a Oprah Winfrey či herci Matthew McCounaghey, Samuel L. Jackson a Sarah Jessica Parker.

Podujatie One World: Together At Home zoragizovali mimovládna organizáciaGlobal Citizen v spolupráci so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO).

Súvisiace články

Najčítanejšie