Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nvotová rozpredáva už aj to, čo ju živí! Zo stresu jej už nechutí jesť, tvrdí
Zdielať na

Nvotová rozpredáva už aj to, čo ju živí! Zo stresu jej už nechutí jesť, tvrdí

Archívna reportáž

Dcéra herečky Anny Šiškovej a zosnulého multitalentovaného Jara Filipa, 37-ročná Dorota Nvotová, donedávna viedla takmer kočovný spôsob života. Nepál, India, Rusko, Maledivy, to sú krajiny, ktoré boli najčastejšie ciele jej ciest a pobytov. Nezaprela svojho podnikateľského ducha, keď si zriadila cestovnú kanceláriu, ba dokonca vlastný hotel na Maledivách. Teraz zažíva krízu, tak ako aj ostatní, ktorí v tejto oblasti mali svoj zdroj obživy.

Dorota Nvotová má smolu, lebo v tejto dobe koronovej sa nedarí dobre nielen podnikateľom a pracovníkom v cestovnom ruchu, ale doba nepraje ani hudobníkom a spevákom, vzhľadom na striktné opatrenia, ktoré sa zavádzajú proti šíreniu vírusu už od marca. A práve hudba a spev ju spolu s cestovným ruchom živili.

Trojnásobne rozvedená matka synčeka Filipa, ktorá v súčasnosti zažíva lásku po boku bývalého priateľa prezidentky Čaputovej, Petra Konečného, sa tak ocitla bez prostriedkov obživy.

Vypočujte si jednu zo Dorotiných skladieb:

„Vzhľadom na opatrenia, ktoré nás chcú vyhladovať, predávam svoje nástroje. Sú mi na prd, nemám ich kde použiť. Hrala som na nich pre vás. Zatiaľ pokračujem v štúdiovej tvorbe, pretože ste si už kúpili osem skladieb. Stále sú dve na predaj. Je to síce len za náklady, z ktorých sa nenajem, ale aj tak mi kvôli stresu jesť nechutí,“ napísala nedávno na sociálnu sieť. Záujemcovia o skladbu dostanú vinylovou dosku, dve CD a možnosť doživotne navštevovať jej koncerty zadarmo. 

Dorota však nepredáva len skladby, Bola nútená predať aj svoje romantické obydlie v historickej časti na okraji Bratislavy, na Devíne, pretože okrem seba musí myslieť aj na synčeka. Nepokojná duša Doroty sa zrejme neteší z momentálne opäť narastajúceho počtu pozitívne testovaných na koronavírus, čo spôsobuje zavádzanie ďalších obmedzujúcich opatrení u nás i na celom svete. Dokonca niekde ešte prísnejších. Vzhľadom na jej nápaditého ducha sa dá predkladať, že s niečím novým, neobyčajným, ešte príde. Zatiaľ ale robí, čo môže, ako väčšina umelcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie