Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Smutná správa. Jedna z najslávnejších kapiel prišla navždy o svojho lídra!
Zdielať na

Smutná správa. Jedna z najslávnejších kapiel prišla navždy o svojho lídra!

Zdroj: SITA

Azda neexistuje na svete človek, ktorý by si aspoň raz v živote nezatancoval na jeden z mnohých hitov tejto afroamerickej kapely. Funky v najvyššej forme, inak povedané, práve oni diktovali, ako to má vyzerať. Reč je o kapele Kool&The Gang, ktorá, žiaľ, prišla o jedného zo svojich spoluzakladateľov.

  • Spoluzakladateľ, saxofonista, ale aj spevák legendárnej americkej kapely zo 70. a 80. rokov Ronald Bell zomrel vo veku 68 rokov, píše portál BBC. Hoci počas života prešiel na moslimskú vieru a zmenil si meno  na Khalis Bayyan, nikto ho nevolal inak, ako znelo jeho rodné meno.

Kapela ešte stále fungovala, ich hity ako Celebration, Ladies Night, Jungle Boogie, Cherish, Fresh, Too Hot, Get Down on It alebo Joanna si ľudia žiadajú znova a znova. No už to bude v oklieštenej formácii, ak sa vôbec rozhodnú pokračovať.

Pripomeňte si skvelú pieseň Celebration:

Správu o smrti hudobníka zverejnilo hudobné vydavateľstvo Universal, nič bližšie o príčine úmrtia len 68-ročného Ronalda nezverejnili. Dodali už len to, že zomrel nečakane, v tej chvíli bol pri svojej manželke, s ktorou mal 10 detí.

Ronald a Robert Bellovci dostali hudbu do krvi už keď mali 4 či 6 rokov. Jazz bol ich prvou láskou, napokon, už ako deti sa kamarátili aj s Milesom Davisom,neskôr pribudli ďalšie hviezdy "zo štvrte". Popularitu kapely oživil v aj Quentin Tarantino, ktorý hudbu Kool&The Gang využil v kultovom filme Pulp Fiction.

Súvisiace články

Najčítanejšie