Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Smutná správa! Zomrel člen slávnej kapely, príčina smrti je neznáma
Zdielať na

Smutná správa! Zomrel člen slávnej kapely, príčina smrti je neznáma

Jedna z najpopulárnejších kapiel 90. rokov a začiatku milénia ohlásila smutnú správu. Zomrel člen skupiny Red Hot Chilli Peppers, ktorý stál pri vzniku prvého albumu kapely ešte v roku 1983 a odohral s nimi aj vôbec prvé turné o rok neskôr.

Jack Sherman zomrel vo veku 64 rokov, príčina smrti ale zatiaľ nebola zverejnená. Hoci stál pri mega slávnej kapele z Los Angeles v podstate v čase ich vzniku, neskôr dali prednosť pôvodnému gitaristovi. Sherman napriek tomu s Red Hot Chilli Peppers príležitostne opäť spolupracoval, napríklad aj na albumoch The Abbey Road E.P. a Mother's Milk.

O to väčšou krivdou bolo, že ho neuviedli spolu s ostatnými členmi skupiny do Rock´and´Rollovej siene slávy. Podľa jedného z Jackových vyjadrení mal preto na kolegov z divokej formácie ťažké srdce a považoval to za nekorektné.

Vypočujte si jednu z prvých piesní kapely z roku 1984, na ktorej sa podieľal aj Jack:

V každom prípade, členovia kapely na kamaráta a kolegu nezabudli a na Instagrame mu venovali spomienku. "My, rodina RHCP, by sme Jackovi Shermanovi radi zaželali hladkú plavbu na druhý svet, kam sa pobral. Jack hral na našom debutovom albume, ako aj na našom prvom turné v USA. Bol to jedinečný kamoš a ďakujeme za časy dobré, zlé aj všetko medzi tým," napísali a pridali divokú fotku s Jackom spred mnohých rokov.

Sherman sa celý život venoval hudbe a ako gitarista spolupracoval aj s Bobom Dylanom či Georgom Clintonom, ako uviedla BBC.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie