Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lady Gaga šokuje: Som na tabletkách, bez nich nedokážem žiť!
Zdielať na

Lady Gaga šokuje: Som na tabletkách, bez nich nedokážem žiť!

Archívna reportáž

Jedna z najväčších popových hviezd uplynulej dekády žije splnený sen. Obrovská sláva, milióny na konte, úspech v hitparádach. Dokonca aj šťastný partnerský vzťah a plány na založenie rodiny. No ani to všetko zjavne nestačí, aby dokázala byť Stefani Germanotta prirodzene šťastná.

Len málokto by odmietol ponuku vymeniť si osud so superslávnou 34-ročnou Lady Gaga. No to len na prvý pohľad. Lebo na ten druhý sa aj v jej živote vyskytli veľmi temné momenty. Tým najhorším bolo nepochybne opakované znásilnenie, keď mala 19 rokov.

Z otrasného zážitku ostali speváčke hlboké šrámy na duši. Od tej doby trpí posttraumatickým syndrómom a zároveň ju o radosť zo života oberá aj nepríjemná choroba - fibromyalgia, čo je reumatické ochorenie, pri ktorom neznesiteľne bolia a tuhnú svaly.

Lady Gaga je na absolútnom vrchole:

​Aktuálne sa speváčka v rádiovom vysielaní Beats 1 na Apple Music priznala, že už nedokáže existovať bez antipsychotík. "Pre album Chromatica som napísala pieseň 911, ktorá je o liekoch. Musím ich užívať, pretože nedokážem ovládať, čo môj mozog robí. Musím brať lieky, aby takým procesom zabránili," povedala otvorene o neradostnej súčasti jej života.

Nebolo to po prvýkrát, čo pripustila, že jej psychika je narušená. "Viem, že mám mentálne problémy, pre ktoré niekedy nedokážem fungovať ako človek," priznala úprimne o problémom, ktorými trpí mnoho umelcov. Dodala, že sa kedysi zamýšľala aj nad samovraždou ako riešením jej psychických stavov. No vždy si uvedomila, že dôležitejšie je bojovať, ako to vzdávať. "Uvedomujem si, že nie som jediný človek, ktorý takto trpí. A viem tiež, že práve ja mám obrovské šťastie. Som vďačná za to, čo mám," povedala pokorne Lady Gaga. Aby nielen rozprávala, ale aj konala, založila už pred rokmi organizáciu Born This Way Foundation, ktorá má pomáhať práve ľuďom s podobnými problémami, s akými bojuje ona.

Súvisiace články

Najčítanejšie