Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rozlúčka takmer tri mesiace po úmrtí? Česká legenda sa dočká veľkolepej omše!
Zdielať na

Rozlúčka takmer tri mesiace po úmrtí? Česká legenda sa dočká veľkolepej omše!

Archívna reportáž

Po Karlovi Gottovi, ktorý zomrel po ťažkej chorobe 1. októbra minulého roka, sa o necelého pol roka pobrala na večnosť aj jeho rovesníčka a celoživotná kamarátka, speváčka Eva Pilarová. Ešte v októbri to bola práve ona, kto dostal slovo ako prvý na zádušnej omši v chráme sv. Víta. Dnes sa vie, kto bude mať túto česť na jej rozlúčke.

Eva Pilarová zomrela po ťažkej chorobe spojenej so zlyhaním obličiek 14. marca, práve v čase, keď sa zavádzali najprísnejšie opatrenia v boji proti koronavírusu. Zakázané boli akékoľvek hromadné akcie, vrátane pohrebov. Aj na rozlúčke s "Pilarkou", ako ju všetci volali, sa preto zúčastnilo len 11 Eviných najbližších priateľov, vrátane Ivany Gottovej.

Evin manžel, Jan Kolomazník je ale presvedčený o tom, že hviezda jej formátu si zaslúži skutočne veľkolepú rozlúčku, podobnú, akú mal jej kamarát Karel Gott, píše portál Blesk.cz.

​V spolupráci s veľkými hviezdami sa bude konať veľkolepá rozlúčka na pražskom Strahove. "Dovoľujem si Vás pozvať na posledné rozlúčenie s pani Evou Pilarovou pri zádušnej omši, ktorá sa koná 3. júna 2020 o 12:00 v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie na Strahove," píše sa v parte, pod ktorým je podpísaný 67-ročný Kolomazník. Okrem neho sa tam skvie aj podpis 104-ročnej Evinej mamy.

​Kolomazník dúfa v hojnú účasť, no prísne odkazuje, že všetci musia byť na svojich miestach už o 11:45. "Verím, že ľudia na ňu za dva a pol mesiaca nezabudli," vyjadril nádej Evin manžel Ján. Samotná Pilarová si vybrala nielen kňaza, ktorý má omšu celebrovať, ale aj rečníka. Ešte na pohrebe Karla Gotta tým poverila speváka Vojtěcha Dyka. Zaspievajú Adam Plachetka, Monika Absolonová či Dalibor Gondík. Na záver zaznie Evina pieseň Jesu Domine, podobne, ako Karel Gott ukončil spevom vlastnú omšu.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie