Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Prekonal infarkt! Hviezda z kapely Queen v ohrození života!
Zdielať na

Prekonal infarkt! Hviezda z kapely Queen v ohrození života!

Archívna reportáž

Fanúšikovia legendárnej britskej kapely Queen ostali v šoku po zverejnení správy o srdcovom zlyhaní jej kľúčového člena. Gitarista a autor nejedného z hitov jednej z najúspešnejších skupín v histórii, 72-ročný Brian May, sa ocitol v priebehu mesiaca po druhýkrát v rukách lekárov.

Brian May začiatkom mája zverejnil video z nemocnice, z ktorého bolo jasné, že nie je schopný chodiť. Priznal, že si pri práci v záhrade natrhol veľký sedací sval, inak povedané zadok.

May uviedol, že úraz bol nesmierne bolestivý a dokázal fungovať len s vysokými dávkami lieku proti bolesti. Aj tak mal stále pocit, akoby mu niekto bodal dýkou do zadnej časti tela.

Kapela Queen sa stala pred vyše rokom opäť trhákom po uvedení filmu Bohemian Rhapsody:

​No tam sa jeho trápenie neskončilo. O tri týždne neskôr sa fanúšikom zdôveril s oveľa vážnejšou diagnózou. "Bol som prekvapený, pretože som sa považoval za zdravého chlapíka a všetci mi hovorili, že mám dobrý tlak a srdce bije v poriadku. V každom prípade, stalo sa, že som prekonal menší infarkt," povedal úprimne vo videu na Instagrame.

Opísal, ako 40 minút prežíval veľké bolesti na hrudi, v rukách a nadmerne sa potil, čo sú typické príznaky srdcovej príhody. Našťastie, išlo len o slabší infarkt a skvelý gitarista sa zotavuje v domácej starostlivosti. "Čo ťa nezabije, to ťa posilní, však? A ja sa ešte neplánujem porúčať," napísal odhodlane Brian May.

Súvisiace články

Najčítanejšie