Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bohuš Matuš na rovinu: TOTO je pravda o manželstve Karla a Ivany Gottových!
Zdielať na

Bohuš Matuš na rovinu: TOTO je pravda o manželstve Karla a Ivany Gottových!

Archívna reportáž

Je to už takmer šesť mesiacov odo dňa, keď naposledy vydýchol najslávnejší Zlatý slávik, Karel Gott. Počas svojho života spolupracoval s mnohými umelcami, naspieval nespočetne duetov, pre mnohých bol mentor na nezaplatenie. Jedným z nich je aj český muzikálový spevák Bohuš Matuš.

Aj spevák Bohuš Matuš sa vybral na pražský cintorín Malvazinky, aby sa poklonil maestrovi, svojmu speváckemu kolegovi Karlovi Gottovi. Pre magazín Extra.cz si na svoj veľký vzor s úctou zaspomínal.

Bohuš Matuš chová ku Gottovi veľkú úctu nielen preto, že mu vraj pred rokmi zosnulá hviezda zachránila život. Spájalo ich aj priateľstvo so skladateľom Karlom Svobodom, ktorý spáchal ako 68-ročný samovraždu. Práve Svoboda Bohuša "objavil".

Od 21. decembra je hrob Karla Gotta prístupný verejnosti:

Naposledy sa Matuš stretol s Gottom na oslave jeho 80. narodenín, minulý rok v lete. "S Karlom som sa pracovne aj súkromne stretol mnohokrát," pochválil sa Bohuš a dodal, že pre neho veľa znamenal. Má čerstvo v pamäti aj to, čo mu maestro povedal tesne predtým, ako verejnosti oznámil svoju ťažkú diagnózu. "Karel tam sedel do tretej do rána a hovoril mi, že musím spievať a rozdávať ľuďom radosť. Že na sebe musím veľmi pracovať. Vždy som ho obdivoval a vždy, keď mi dal nejakú radu, vedel som, že má pravdu," povedal s úctou Matuš.

Prezradil aj niečo zo súkromia Karla Gotta a jeho manželky. "Ivana je veľmi fajn dievča, stretávala som sa s ňou počas účinkovania v muzikále. Myslím, že jej manželstvo s Karlom bolo plné lásky, súznenia a úprimnosti," zhodnotil Bohuš vzťah, o ktorom sa popísalo všeličo. Hoci niektorí na Ivane nenechali nitku suchú, väčšina tvrdí, že ide len o ohováranie a manželstvo s Karlom bolo skutočne harmonické.

Súvisiace články

Najčítanejšie