Skoro jasno
15°
Bratislava
Chamtivý Rytmus?! Všetci koncertujú online zadarmo, on vymyslel TOTO!
Zdielať na

Chamtivý Rytmus?! Všetci koncertujú online zadarmo, on vymyslel TOTO!

Archívna reportáž

Na prvý pohľad padla kultúra totálne za obeť koronavírusu. Na druhý pohľad to až také zlé nie je. Síce sú zrušené všetci akcie, kde by sa ľudia stretávali, no kultúrne vyžiť sa dá aj doma, na gauči. Mnohí umelci už svoje improvizované koncerty odohrali, ďalší sa chystajú.

Lucie Bílá svojim koncertom "odškodnila" fanúšikov za zrušené turné, Miro Žbirka sa rozhodol ľudí len tak potešiť, zavolal si preto kapelu do svojej obývačky a odohrali príjemný koncert zložený z pesničiek na želanie. Podobne sú na tom aj svetové hviezdy.

Všetci chcú čo najviac rozptýliť ľudí v tejto neľahkej situácii, keď sú medziľudské kontakty minimálne v záujme zníženia rizika nákazy vírusom COVID-19. A všetci to robia zadarmo. Teda takmer všetci.

Rytmusov splnený koncertný sen sa odohral v septembri:

Človek by si myslel, že umelec žijúci v takom blahobyte, ako raper Rytmus, nebude potrebovať zarábať za každú cenu aj v tejto situácii. Zjavne je však opak pravdou. Rytmus ponúkne svojim fanúšikom koncert už v nedeľu, no prístup je spoplatnený. Suma je síce pomerne symbolická, no aj tak sa to niektorým nepozdáva. "Už nevieš, na čom zarobiť," napísal jeden z komentujúcich. Ďalší ironicky pridal: "Máš na benzín".

Raper hovorí o obmedzenej kapacite streamov, čo zrejme má byť dôvod spoplatnenia. Rytmus obhajuje "vstupné" aj tým, že koncert sa odohrá v klube, nie v obývačke, a za plnej technickej podpory. Podľa jeho piatkového vyjadrenia je záujem pomerne vysoký. "Štvrtina vypredaná, ďakujeme," napísal Patrik.

Hashtag, ktorý raper pridal, je nepochybne pravdivý, hoci parafrázuje aktuálne nosenie rúška: "Dať si online koncert v karanténe nie je hanba". Záujem fanúšikov v nedeľu Rytmusovi potvrdí, či sú ochotní dať za takýto koncert peniaze, keď ostatní umelci koncertujú zadarmo. Cez víkend odohrá bezplatný koncert napríklad aj Patrikov kolega, raper Majk Spirit.

Súvisiace články

Najčítanejšie