Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Obrovské nešťastie! Českému spevákovi tragicky zomreli dvojičky!
Zdielať na

Obrovské nešťastie! Českému spevákovi tragicky zomreli dvojičky!

Archívne video

Česko malo a má viacero speváckych hviezd, ale ak by sa mali menovať dve najväčšie legendy, zrejme by odzneli mená Karel Gott a Waldemar Matuška. Práve druhý menovaný zažil v živote mimoriadne tragickú udalosť - prišiel o dve dcérky.

Waldemar Matuška, rodák z Košíc, zomrel v roku 2009 ako 76-ročný na zápal pľúc a zlyhanie srdca. Značnú časť života prežil v USA, no ešte v časoch, keď žil s prvou manželkou v Československu, ho postihla veľká strata.

Ešte predtým, ako sa stal slávnym, sa jeho manželke Jiřine Šťástkovej sa narodili dvojičky - dievčatká. Radosť z dvojnásobného prírastku, prvých detí skvelého speváka, ale dlho netrvala.

Vypočujte si jeden z najväčších hitov Waldemara Matušku:

V karlovarskej nemocnici došlo k príšernej tragédii. " V Karlových Varoch vtedy podali chybnú látku proti pravým kiahňam. Boli to dievčatká, ktoré behom dvoch mesiacov na klinike zomreli. Viem, že tam vtedy Walda nabehol a rozkopal im to tam," spomínala na nešťastnú udalosť speváčka Eva Pilarová, Matuškova kamarátka, písal portál Idnes.cz.

"Čo sa presne stalo nikto nevie. Vraj tých detí po očkovaní zomrelo viac. Hovorilo sa, že jedna z lekárok bola Nemka, ktorej Česi pri odsune Nemcov po vojne zabili rodinu a ona sa rozhodla takto pomstiť. Ale možno je to len legenda a jeho dcéry zabila obyčajná lekárska chyba," zaspomínal si pred rokmi pre Blesk.cz nemenovaný Matuškov kolega.

Hoci sa Matuškovi a jeho prvej žene potom ešte narodil syn Mirek, tragédia poznačila ich vzťah natoľko, že manželstvo sa časom rozpadlo. S druhou ženou deti nemal, s treťou manželkou Oľgou, pre ktorú napokon v roku 1986 emigroval do USA, mal syna Waldemara.

Súvisiace články

Najčítanejšie