Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tomáš Klus rozplakal svoju ženu! Dôvod zrejme rozplače aj vás!
Zdielať na

Tomáš Klus rozplakal svoju ženu! Dôvod zrejme rozplače aj vás!

Archívna reportáž

Tomáš Klus sa pomaly ale isto zmenil na najväčšieho hlásateľa pravdy a lásky v Česku. U nás by zrejme dostal prezývku "slniečkar", v Česku ho volajú "pravdoláskar". Otázka je, či je to hana, alebo kompliment.

Tomáš Klus totiž nehlása nič iné, ako toleranciu a nutnosť vzájomného rešpektu a lásky medzi ľuďmi. Angažovaný spevák spojím posledným počinom zaťal poriadne hlboko do srdcí ľudí, bez ohľadu na politické názory.

Niet totiž zrejme súdneho človeka, ktorý by si želal vojnu. A práve tá je hlavnou témou silnej piesne, na ktorej 33-ročný Klus spolupracoval aj so symfonickým orchestrom Janáčkovej filharmónie z Ostravy.

Pieseň ZmrZlým dočista dostala aj Tomášovu manželku Tamaru. "Keď som videla prvý náhľad videklipu k piesni, rozplakala som sa ako malé dievča. Vzlykala som a stále dokola som si kládla otázku, ktorou Tomášova pieseň začína," rozcitlivela sa Tamara Klusová.

Reč je o verši "prečo je vojna, keď koho sa spýtam, ten chce mier". "Ten klip všetko reflektuje. Ukazuje to, pred čím sa snažíme zatvárať oči, odkrýva ľahostajnosť v nás. A prebúdza láskavosť v našich srdciach," dodala Tamara svoj názor na protivojnovú pieseň.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Kéž tolik úsilí, pozornosti a prostředků, které jsme doposud věnovali téhle nesmyslné a nikam nevedoucí činnosti, dostanou naše děti, naše planeta - (náš) život. Odvoláváme se na své tradice, přesto ty nejzákladnější popíráme, nebo je necháváme popírat ty, kterým svěřujeme svůj hlas, svou moc, svou důvěru. Páté přikázání Nezabiješ a Miluj své bližní, jako sám sebe, nám pod nánosy vzdušných zámků prosperity a rozvoje, lží o nadřazenosti a umně živených křivd, chřadne a vzdaluje nás původnímu smyslu života - bytí - svou lhostejností jej přetváříme v bití. Sami se tak podílíme na tvorbě spirály odcizení a strachu, jejímž středem je člověk, lidské bytosti, jimž je přes všechny vnější rozdíly společné, že touží po míru, harmonii a bezpečí; jak je však něčeho takového možné dosáhnout násilím? Odpusťme si (to). Mluvme o tom, co chceme, mluvme o tom spolu a dejme jasně najevo, že pro nás ztráty na životech nejsou jen čísla do statistik. Násilí je zbraní slabých a zbabělých, není na něm co obdivovat. Vzdejme se ho. #?️ #bytsp⭕️lu #bytnebit #mirmeksobenenasebe #miryvsemnasimvalkam #21 #stoletidialogu #zmrzlym #klusymfonie @janackovafilharmonie @permonikchoir Autorem klipu je @boodya děkuji Ti ⭕️??❤️

Príspevok, ktorý zdieľa spolu@tomasklus.cz (@tomas_klus),

"Násilie je zbraňou slabých a zbabelých, nie je na ňom čo obdivovať. Vzdajme sa ho," vyzýva Klus na svojom Instagrame. A verejnosť reaguje - komentáre pod klipom či statusom sú jednoznačné. Pieseň a jej téma dojíma, kladie otázky a mnohým ženie aj slzy do očí.

Súvisiace články

Najčítanejšie