Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Gott menil závet každú chvíľu. AKO vyzerá posledná verzia?
Zdielať na

Gott menil závet každú chvíľu. AKO vyzerá posledná verzia?

Archívna reportáž

Odhaduje sa, že Karel Gott si za život vyspieval okolo miliardy českých korún. Ťažko je túto sumu prepočítať, lebo inú hodnotu mali koruny pred revolúciou, inú majú teraz. Niet ale pochýb o tom, že je to v každom prípade obrovský balík.

O to menej je pre značnú časť verejnosti pochopiteľné, že sa pokúsili s Ivanou vystrnadiť z dedenia Gottovu najstaršiu dcéru Dominiku. Tá pred štyrmi rokmi podpísala dohodu, že sa vzdáva svojho podielu, za čo mala dostať v tomto zmysle "smiešnych" stotisíc eur, píše portál Blesk.cz.

Svoj závet Gott menil počas života viackrát, no v jeho živote nastal jeden zásadný míľnik. Bolo ním narodenie jeho dcéry Charlotte v roku 2006. 

Gott sa začal obávať o budúcnosť svojej manželky a dcéry, ku ktorej neskôr pribudla aj jej sestra. "Myslel som na to naozaj intenzívne. A čo tá malá bez otca, a čo by tu Ivanka..? Do tej doby, než som spísal závet. Teraz je to už jedno," povedal spevák pred rokmi pre Idnes.cz.

Podobu závetu ešte niekoľkokrát menil. "Je prepisovaný často. To pani notárke neprekáža. Ona ma rada vidí, pripraví kávu, porozprávame sa," hovoril s úsmevom Karel Gott, ktorý rozhodol, komu pôjde jeho stámiliónový majetok. Ako sa vyjadril ešte počas života, všetko prepísal na svoju ženu, dá sa preto očakávať, že to bude práve Ivana, komu pôjde drvivá väčšina maestrovho dedičstva.

​Aktuálne sa už dali veci do pohybu a notár kontaktoval všetkých pozostalých. Dá sa predpokladať, že minimálne jedna osoba nebude spokojná. Dominika podľa všetkého očakáva, že niečo dostane, napriek tomu, že sa dedičstva vzdala. Potvrdila, že sa už spojila s právničkou.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie