Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
To v akom HNUSE skončil Karel Gott?! Ľudia sú pobúrení!
Zdielať na
Hudba

To v akom HNUSE skončil Karel Gott?! Ľudia sú pobúrení!

Archívna reportáž

Celodenná piatková rozlúčka, sobotňajšia veľkolepá zádušná omša, trúchliaca rodina, priatelia, milióny žialiacich ľudí. Navyše aj vyhlásený štátny smútok a rozlúčka so štátnymi poctami. S Gottom sa Česko rozlúčilo skutočne dôstojne.

Po omši zamieril pohrebný voz s rakvou s ostatkami maestra do krematória v časti Prahy 5 zvanej Motol, píše Blesk.cz. Tá je známa nielen ako dopravný uzol, ale najmä nemocnicou, no je tam aj krematórium. 

Práve krematórium je absolútne poslednou zástavkou, kde sa ešte blízki môžu naposledy rozlúčiť so svojim drahým zosnulým. Inak to nebolo ani v prípade Gottovcov.

Takáto prekrásna bola omša za zosnulého:

Tieto fotografie portálu Blesk.cz ale ukázali šokujúce prostredie, kam sa Karel z prenádherných priestorov chrámu sv. Víta, v krásne zdobenej rakve, na záver svojej púte dostal. Otrasný, špinavý dvor, veľkoobjemný kontajner, ošarpané múry aj príslušenstvo, deravý asfalt, rozmotaná hadica a špaky po zemi.

​Nečudo, že sa ľudia po zverejnení fotiek nahnevali. "Najčiernejšiu bodku spravilo motolské krematórium. Veľmi dobre vedeli, že to úplne posledné rozlúčenie s rodinou prebehne u nich na dvore," nahneval sa jeden z komentujúcich s pridanou otázkou, či nemohli aspoň trochu upratať.

"Tu nejde len o to, že išlo o pána Gotta, ale je to nedôstojné, a povedala by som, že aj zahanbujúce vzhľadom k pamiatke zosnulého, ale aj voči jeho rodine," mienila ďalšia komentujúca. "V krematóriu predsa býva miestnosť pre najbližších zosnulého na posledné zbohom. Mohli to mať niekde vnútri a nie takto vonku, pri smetiakoch. Taký krásny obrad a taký záver," hnevala sa ďalšia pani a nedá sa inak, ako súhlasiť.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie