Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ostatky Karla Gotta vzali ihneď po omši, ďalej už čakať nemohli
Zdielať na
Hudba

Ostatky Karla Gotta vzali ihneď po omši, ďalej už čakať nemohli

Archívna reportáž

Karel Gott opustil tento svet 1. októbra krátko pred polnocou. Na jeho želanie sa tak stalo doma v kruhu rodiny, nie v nemocnici. Po jedenástich dňoch sa s ním rozlúčila verejnosť, na dvanásty deň sa konala omša.

Sobotňajšia omša v katedrále sv. Víta na Pražskom hrade bola nesmierne emotívnou a veľkolepou rozlúčkou s legendou, ktorú možno nazvať nesmrteľnou. 

Ihneď po omši už ale musela prísť na rad pohrebná služba, píše portál Blesk.cz. Obvykle sa ostatky zosnulých pochovávajú či kremujú do týždňa po úmrtí. 

NAŽIVO: Omša za zosnulého Karla Gotta:

Pre organizáciu nadštandardnej rozlúčky, dokonca so štátnymi poctami, sa v tomto prípade čas natiahol o ďalší takmer týždeň. Ďalej sa už ale čakať nedá, najmä vzhľadom k tomu, že telo zosnulého bolo celý piatok, aj v sobotu dopoludnia, vystavené v rakve.

Takto sa s maestrom lúčila verejnosť:

​Ostatky maestra po omši okamžite prevezme pohrebná služba a prevezú ich do krematória v pražskej časti Motol. Na prevoz bude dohliadať polícia pri zvýšených bezpečnostných opatreniach. Krematórium bude preto v sobotu uzavreté, k hrobom v areáli sa ale verejnosť dostane.

​Maestra by mali pochovať na Slavíne, najvýznamnejšom českom pohrebisku na pražskom Vyšehrade. Oficiálne ale zatiaľ táto správa nie je potvrdená.

Súvisiace články

Najčítanejšie