Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
NAŽIVO: Posledné zbohom velikánovi. Veľkolepá omša za Karla Gotta sa začala
Zdielať na

NAŽIVO: Posledné zbohom velikánovi. Veľkolepá omša za Karla Gotta sa začala

Archívna reportáž

Pred 12 dňami obletela svet smutná správa. Najväčšia legenda v priestore bývalého Československa odišla. V piatok sa s Karlom Gottom rozlúčila verejnosť, v sobotu rodina a pozvaní hostia.

Zádušná omša sa začne 11:00 v katedrále sv. Víta na Pražskom hrade, celebrovať ju bude kardinál Dominik Duka. Dnešná časť rozlúčky so zosnulým spevákom je neverejná, len pre rodinu a pozvaných hostí. 

Na rozlúčku s maestrom prišlo v piatok takmer 25 tisíc ľudí:

Na omši by podľa portálu Blesk.cz nemali chýbať osobnosti ako Eva Pilarová, Felix Slováček, Ilona Csáková, Michal David, Ladislav Štaidl, Hana Zagorová, Helena Vondráčková, Monika Absolonová, Jitka Zelenková, Pavel Trávníček, Eva Holubová, Josef Laufer, Miroslav Donutil, Iva Janžurová, Josef Náhlovský, Karel Šíp, Libor Bouček či Zdeněk Troška, Jaromír Jágr a mnohí iní.

Pred chrámom sv. Víta sa tlačia stovky ľudí, ktorí čakajú na príchod osobností. Sledujte NAŽIVO:

Vystúpiť by mali Gottovi spevácki kolegovia, na čele s Lucií Bílou a herečkou Jiřinou Bohdalovou, operný spev zaznie z úst Evy Urbanovej  a Štefana Margitu, speváka pôvodom zo Slovenska. Bohdalová, ktorá je o osem rokov staršia, ako zosnulý Gott, bude mať reč na prianie maestra. Ako sa ale vyjadrila, bojí sa, že neudrží slzy.

Okrem hviezd populárneho neba prídu na omšu aj najvyššie politické osobnosti. Prezident Karel Zeman, premiér Andrej Babiš, ale aj bývalý prezident Václav Klaus a väčšina ministrov českej vlády. 

​Zo Slovenska príde Marika Gombitová, chýbať nebude ani Dara Rolins. Z politikov sa omše zúčastní premiér Peter Pellegrini a predseda NR SR Andrej Danko. Prezidentka Zuzana Čaputová sa nezúčastní.

Súvisiace články

Najčítanejšie