Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Madonna zaspieva na Eurovízii. Za dve piesne inkasuje šialené peniaze
Zdielať na

Madonna zaspieva na Eurovízii. Za dve piesne inkasuje šialené peniaze

Archívna reportáž

Kráľovná popu Madonna vystúpi v izraelskom Tel Avive počas finále Eurovízie. Američanka zaspieva dve skladby a zinkasuje 1,5 milióna dolárov.

Americká speváčka Madonna vystúpi počas finále medzinárodnej pesničkovej súťaže Eurovízia v izraelskom Tel Avive. Magazínu NME to potvrdili jej zástupcovia. Počas finále, ktoré sa uskutoční 18. mája, interpretka predvedie dve skladby.

​Izraelský denník Haaretz, ktorému Madonninu účasť potvrdila Európska vysielacia únia, informoval, že jednou zo spomínaných piesní by mal byť veľmi známy singel a druhou zase nová skladba.

Bojkot umelcov

Haaretz zároveň uvádza, že Madonnino vystúpenie na súťaži by malo stáť zhruba milión dolárov (v prepočte viac ako 889-tisíc eur). Finančne by ho mal zastrešiť miestny podnikateľ Sylvan Adams.

Tohtoročná Eurovízia sa uskutoční v Tel Avive po vlaňajšom víťazstve izraelskej speváčky Netty Barzilai. Konanie súťaže v Izraeli sa však stretlo s viacerými výzvami na jej bojkot pre porušovanie práv Palestínčanov.

Pozrite si archívnu reportáž o speváckej dive, ktorá vlani oslávila 60. narodeniny:

​Na bojkot vyzvali napríklad viacerí umelci vrátane niekoľkých bývalých finalistov Eurovízie, Briana Ena či skupín Wolf Alice a The Knife.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie