Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Komorník Freddieho Mercuryro (†45) popísal spevákove posledné chvíle
Zdielať na
Hudba

Komorník Freddieho Mercuryro (†45) popísal spevákove posledné chvíle

Zdroj: Reprofoto/Inquistr

Cez víkend uplynulo 27 rokov od smrti geniálneho umelca Freddieho Mercuryho. Dvanásť rokov bol jeho osobným asistentom Peter Freestone. Pracoval pre neho 24 hodín denne. Blesku poskytol exkluzívny rozhovor.

Film Bohemian Rhapsody trhá v kinách všetky rekordy. Aj vďaka tomu sa mladšia generácia začína zaujímať o tvorbu jednej z najslávnejších kapiel 70. a 80. rokov minulého storočia, o skupinu Queen. 

​Život jej frontmana bol po všetkých stránkach zaujímavý. Zatiaľ čo na pódiu a na večierkoch bolo ťažké ho prehliadnuť, v súkromí to bol utiahnutý a pomerne plachý človek. Miloval svoje mačky a pokoj. Málokto vedel, čo sa v jeho hlave naozaj odohráva. 

​Najbližšie mal k nemu jeho asistent Peter Freestone, ktorý sa o speváka staral dvanásť rokov a to až do jeho smrti. 

Bol jeho pravou rukou, ale aj blízkym priateľom. Popísal Blesku posledné hodiny Freddieho na tomto svete.

​​"Keď umieral na AIDS, strávil som s ním celú noc. Sedel na posteli a ja som mu povedal, že idem niečo zariadiť, že ma na chvíľu vystrieda Jim. Poďakoval mi. Neviem, či mi povedal ďakujem za tých dvanásť rokov, alebo posledných dvanásť odín. Potom som ho ešte raz videl, ale už bol v kóme. Moja práca skončila tri mesiace po jeho smrti," povedal Freestone.

Nikdy nemal podpísanú žiadnu zmluvu. Dôvera fungovala na maximum. 

Freestone priznal, že keď videl film Bohemian Rhapsody, veľmi plakal. 

"Rami Malek je presvedčivý. Každý deň chodil na nakrúcanie od piatej ráno, a keď sa objavil na pľaci, stal sa z neho Freddie. Vďaka filmu som sa znovu pozrel do 80. rokov a stretol sa s ním," dodal.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie