Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Festivalový ošiaľ vypukne už v piatok! Na letisku v Piešťanoch
Zdielať na
Hudba

Festivalový ošiaľ vypukne už v piatok! Na letisku v Piešťanoch

Milovníci hudby pozor. Prázdninová festivalová sezóna sa začína už tento piatok. Prvý hudobný boom vypukne už tento piatok na letisku v Piešťanoch a potrvá do nedele. Na pódiách sa vystriedajú desiatky kapiel.

Jednou z kapiel, ktorá je stálicou festivalov, je i Hex. Hudobníci priznávajú, že si takéto koncerty naozaj užívajú. "Máme to radi, vždy sa veľmi tešíme," dodáva Yxo.

Pre svojich fanúšikov chcú zo seba vydať vždy to najlepšie. "Aj na festivaly sa pripravujeme. Napríklad zajtra máme skúšku," ozrejmuje.

"Možno si prejdeme aj nejakú špeciálnu pieseň, ktorú bežne nehrávame, no zahráme práve na tomto festivale," dopĺňa Ďuďo.

Festival je iný

Festival bude pre milovníkov tvrdšej hudby. "Aj my máme jednu takú pesničku, ktorá je heavy," hovorí Yxo.

SITA

Na rozdiel od koncertnej šnúry, na festivaloch hrá dôležitú úlohu počasie. "Je to príjemné, je to zmena oproti klubovému hraniu. Predsa len, je to vonku, je to uvoľnenejšie," ozrejmuje Ďuďo.

"Na tom turné sú tie koncerty dlhšie. Hrávame aj dve hodiny. Na festivale máme pridelenú hodinku, preto hráme najmä tie najväčšie hity," dodáva Yxo.

Výzva pre kapely

Pod pódiom sa počas jedného festivalu vystriedajú nielen skalní fanúšikovia, ale i ľudia, ktorí chcú len zažiť atmosféru. Práve to je pre viacerých hudobníkov výzva. Môžu predviesť svoje umenie aj takým, ktorí ešte do ich fanklubu nepatria.

SITA

"Pre nás je to výzva, že ich musíme dostať, zabaviť, aspoň kým sme na pódiu," konštatuje Ďuďo.

Na festivaloch vystupuje aj kapela Hex, na fanúšikov sa už tešia, pozrite si rozhovor Jána Mečiara s hudobníkmi:

Súvisiace články

Najčítanejšie