Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hudobník Valihora na Slovensko dotiahol uznávanú speváčku!
Zdielať na
Hudba

Hudobník Valihora na Slovensko dotiahol uznávanú speváčku!

Fanúšikovia jazzu a kvalitného hudobného zážitku by nemali chýbať na festivale Onedayjazz. Pozvánku riaditeľa festivalu Martina Valihoru totiž tentokrát prijala výnimočná dáma - izraelská hviezda a aktivistka za mier, speváčka Achinoam Nini alias NOA so svojou kapelou. Festival tento rok prvýkrát potrvá dva dni.

"Veľmi sa teším, že po úžasnom koncerte Avishaia Cohena môžeme nadviazať nadstavbou, čiže dámou. Som rád, že NOA prijala naše pozvanie," hovorí s nadšením Martin Valihora. 

Hviezda s exotickými koreňmi je považovaná za najuznávanejšiu speváčku a skladateľku z Izraela a teraz si ju konečne môžu naživo vypočuť i Slováci.

"Poznám ju dlho, ešte od času, keď vydala album, na ktorom spolupracovala s Pat Mehenym. Tým si vytvorila fanúšikovskú základňu aj na Slovensku. Odvtedy je mojím snom vidieť ju naživo a som rád, že One Day Jazz Festival môže symbolicky zareagovať na súčasnú situáciu vo svete práve mierovým a krásnym koncertom izraelskej speváčky AchiNoam Nini, ktorá nám predstaví svoje umenie nielen ako speváčka, ale aj ako výborná hráčka na perkusie," dodáva hudobník.

Pozrite si rozhovor s Martinom Valihorom o jazzovom festivale:

Najčítanejšie