Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Škandál na festivale v Cannes: Návštevníkov kín vyberali podľa vzhľadu!
Zdielať na

Škandál na festivale v Cannes: Návštevníkov kín vyberali podľa vzhľadu!

Zdroj: profimedia

Organizátori Medzinárodného filmového festivalu v Cannes si vyslúžili ostrú kritiku celebrít i verejnosti! Na premiéry filmov vyberali ľudí podľa toho, ako boli upravení. Staršie ženy či ženy trpiace zdravotnými ťažkosťami poslali domov!

Škandál! Niektoré návštevníčky festivalu v Cannes nepustili na premiéru filmu Carol (2015), pretože nemali obuté topánky s vysokými podpätkami! O škandále informoval portál Screen Daily.

Na slávnostné projekcie organizátori síce vyžadujú oblek pre pánov a šaty pre dámy, no nariadenie o odeve zverejnené na webstránke podujatia, však obuv nespomína.

Ako jeden z návštevníkov povedal pre Screen Daily, podobných prípadov sa stalo viac. "Dokonca aj starším ženám, ktoré nemôžu nosiť topánky s vysokými podpätkami pre zdravotné problémy," uviedol. "Ženu, ktorú poznám, otočili, pretože mala pekné ploché topánky. Nič, čo by ste si zobrali na pláž. Povedali jej, aby si kúpila vhodné topánky a vrátila sa," doplnil.

O incidente informoval prostredníctvom sociálnej siete Twitter aj režisér Asif Kapadia, ktorého dokument o zosnulej speváčke Amy Winehouse je v programe festivalu. "Stalo sa to mojej žene. Napokon ju pustili," napísal filmár. Konanie organizátorov odsúdili používatelia Twitteru, filmoví kritici, novinári a ďalšie osobnosti.

Organizátori chcú, aby boli návštevníci upravení ako filmové hviezdy! Na fotke: Charlize Theron

cannes

Pre ženu

Najčítanejšie