Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Úspešný Peter Nagy (55): Začínal som pred 30. rokmi s Deep Purple
Zdielať na

Úspešný Peter Nagy (55): Začínal som pred 30. rokmi s Deep Purple

Peter Nagy odjakživa vedel, že chce byť hudobníkom. Preto sa niet čo diviť, že už takmer štyridsať rokov brnká na gitaru. Hoci v začiatkoch sa to počúvať teda nedalo.

"Sprvu som si hral vlastne len pre seba. Počúvať to nemohol nikto. Učil som sa hrať podľa Deep Purple," priznáva spevák.

Už v 80. rokoch však bol ikonou slovenskej hudobnej scény. A pôsobí na nej dodnes.

Začínal ako samouk a inšpiráciou mu bola kapela Deep Purple. "Otvoril som časopis a líder tam bol na fotke. Objímal neznámu babu a vtedy som si povedal, že to je povolanie, ktoré chcem robiť," nostalgicky spomína Peter. 

"Sadol som si s gitarou a hodiny sa učil sám doma v Prešove. Dúfal som, že budem môcť byť profesionál," opisuje začiatky dnes už legenda.

Vďačný za fanúšikov

Hoci má spomienok a zážitkov na rozdávanie, za najúžasnejšiu vec svojej kariéry považuje ľudí či fanúšikov.

"Myslím si, že najviac dokáže speváka potešiť, keď stojíte na pódiu pred davom, ktorý vie vaše piesne a spieva ich s vami. Je to krásne a podľa mňa maximum, čo môže človek dosiahnuť," priznáva.

Byť hudobníkom ale nie je prechádzka ružovou záhradou. "Živiť sa hudbou je ťažké, pretože nesmiete prísť o dôstojnosť a musíte mať svoje pesničky. Nikdy si však nie ste istý, či ste vyhrali. Každý deň sa totiž robí konkurz na speváka," vysvetľuje.

Peter zostal napriek neľahkej ceste hudbe verný. Tento rok oslavuje tridsiate výročie od jeho prvého hitu.

"Oslávim to však prácou. Namiesto žúru bude koncert, na ktorý sa teším," dodáva.

Pozrite si cestu Petra Nagya za úspechom:

Súvisiace články

Najčítanejšie