Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Katy Perry (29) v šoku! Obvinili ju z krádeže
Zdielať na

Katy Perry (29) v šoku! Obvinili ju z krádeže

Americkí rapperi Marcus "Flame" Gray, Lecrae Moore a speváci Chike Ojukwu a Emanuel Lambert zažalovali speváčku Katy Perry za to, že im ukradla pieseň Joyful Noise, ktorú zverejnili v roku 2008.

Spolu s 29-ročnou rodáčkou zo Santa Barbary obvinili aj jej spolupracovníkov, rappera Juicyho J a producenta Dr. Lukea.

Interpreti v žalobe uvádzajú, že Perry bez povolenia skopírovala skladbu Joyful Noise a pretvorila ju na pieseň Dark Horse, čím poškodila ich dobré meno medzi gospelovými umelcami.

Výhrady majú predovšetkým k videoklipu, ktorý je podľa nich rúhačský. Videoklip si pozrite TU.

Chcú peniaze

V žalobe spomínajú aj to, že odstránenie nábožensky neprijateľného motívu z videoklipu k Dark Horse prostredníctvom online petície podporilo už viac ako 60 tisíc ľudí. Od Perry teraz žiadajú peniaze, ktoré majú byť kompenzáciou za spôsobené škody. Speváčku vyzvali, aby prestala využívať akúkoľvek ich hudbu.

Katy Perry sa do povedomia verejnosti zapísala v roku 2008 vďaka piesni I Kissed A Girl z druhej štúdiovky One Of The Boys (2008). Po nej nasledovali albumy Teenage Dream (2010) a Prism (2013).

Niekdajšia žena roka

Okrem hudby sa príležitostne venuje aj herectvu. V roku 2010 prepožičala hlas animovanej postavičke v epizóde seriálu Simpsonovci (1989) a neskôr aj Šmolinke v snímkach Šmolkovia (2011) a Šmolkovia 2 (2013). V roku 2011 hosťovala v komediálnom seriáli Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014).

Predstavila sa tiež v dokumente Katy Perry: Part of Me (2012) o jej kariére a osobnom živote. Koncom roka 2012 ju prestížny americký hudobný týždenník Billboard vyhlásil za ženu roka.

Vo februári v Bratislave

Speváčka nedávno založila vlastné vydavateľstvo s názvom Metamorphosis Music. Ako zároveň informovala médiá, prvý interpret, ktorý s novou spoločnosťou podpísal zmluvu, je americký spevák Ferras.

Pozrite si priložené video, ako sexi speváčka rozpálila Londýn:

Interpretka sa v rámci svetového turné k albumu Prism vo februári 2015 predstaví aj v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie