Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mariah Carey (44) ukradla časť piesne, čelí obvineniu z plagiátorstva
Zdielať na

Mariah Carey (44) ukradla časť piesne, čelí obvineniu z plagiátorstva

Zdroj: SITA

Mariah Carey má na krku obvinenie! Podľa dua Purple Crush použila časť ich skladby vo svojej novej piesni. Preto zverejnili obidve skladby, chceli poukázať na ich podobnosť. Speváčka sa doposiaľ k obvineniu nevyjadrila.

Ukradla časť piesne

Americká speváčka Mariah Carey čelí obvineniu z plagiátorstva. Duo Purple Crush totiž tvrdí, že rodáčka z newyorského Long Islandu ukradla časť ich vlaňajšej skladby Thirsty a použila ju vo svojej rovnomennej piesni, ktorá sa bude nachádzať na jej štrnástej štúdiovke Me. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse.

Členovia Purple Crush zverejnili prostredníctvom služby Instagram video, v ktorom obidve skladby porovnali, aby tak poukázali na podobnosť. Carey sa zatiaľ k obvineniu nevyjadrila.

Mariah Carey pôsobí na scéne od konca 80. rokov minulého storočia. Debutovala v roku 1990, zatiaľ poslednú štúdiovku Merry Christmas II You vydala v roku 2010.

Na celom svete predala viac ako 200 miliónov kópií albumov. Získala 32 Billboard Music Awards, 17 World Music Awards či päť cien Grammy. Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako All I Want For Christmas Is You, I'll Be There, Hero, Without You, Fantasy, Honey, My All, Heartbreaker (feat. Jay-Z), We Belong Together alebo Touch My Body.

Carey má za sebou aj niekoľko filmových úloh, objavila sa napríklad v snímkach Stať sa hviezdou, Ostré kočky, Precious alebo Komorník. Pôsobila tiež ako porotkyňa v 12. sérii súťaže American Idol.

Súvisiace články

Najčítanejšie