Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bono z U2 oslavoval narodeniny! Zaspieval mu aj Pharrell Williams
Zdielať na

Bono z U2 oslavoval narodeniny! Zaspieval mu aj Pharrell Williams

Zdroj: SITA

Líder kapely U2 oslavoval 54. narodeniny v sobotu v Los Angeles. Gratulovali mu viaceré osobnosti hudobného sveta. Nechýbal ani Pharell Williams, ktorý Bonovi dokonca zaspieval.

Americká párty

Líder írskej kapely U2 Bono oslavoval v sobotu 10. mája narodeniny. Párty sa konala v Los Angeles v dome manažéra formácie, ktorým je Guy Oseary.

Podľa amerického týždenníka Us Weekly oslávencovi prišlo zablahoželať niekoľko slávnych osobností, medzi ktorými bol napríklad aj Pharrell Williams.

"Konalo sa tam niekoľko vystúpení. Prekvapiť ho prišiel aj Herbie Hancock, vyšiel na pódium a spieval. Potom sa k nemu pripojil Williams, aby zaspieval Happy," prezradil nemenovaný zdroj.

Williams vzdal Bonovi pred hosťami česť, pričom spomenul aj jednu z najznámejších skladieb U2 Sunday Bloody Sunday.

"Svojou prácou si zmenil svet. Dal si ľuďom nádej, a to najmä vďaka skladbe Sunday Bloody Sunday," vyhlásil.

Bono na jeho vyjadrenie ihneď reagoval. "Vieš, keby sme spievali Happy, nepotrebovali by sme piesne ako Sunday Bloody Sunday," povedal.

Program spestril aj iluzionista David Blaine, ktorý sa pokúsil na desať minút a päť sekúnd zadržať pod vodou dych. "Pretože to bol desiaty deň v piatom mesiaci," vysvetlil zdroj a dodal, že i keď sa mu úlohu nepodarilo splniť, "jedol pod vodou banán a fajčil elektronickú cigaretu".

Počas párty oslavovala narodeniny aj hudobníkova 25-ročná dcéra Jordan, ktorá sa tiež narodila 10. mája. Oslávenkyni predniesol rapper ASAP Rocky známu pieseň Happy Birthday to You. Bono nasledujúci deň slávil zásnuby herca Georgea Clooneyho a Amal Alamuddin.

Bono, vlastným menom Paul David Hewson, pomáhal zakladať U2 v roku 1976. Skupina patrí k najúspešnejším kapelám na svete, pričom podľa odhadov predala viac ako 150 miliónov kópií albumov.

Na konte má dvanásť štúdioviek a hity ako One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own.

Pieseň Ordinary Love, ktorú U2 napísali pre film Mandela: Long Walk to Freedom (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Dosiaľ získali napríklad 22 cien Grammy.

V roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Bono sa venuje aj charitatívnej činnosti. Jeho manželkou je aktivistka a podnikateľka Alison Hewson, s ktorou má okrem spomínanej najstaršej Jordan, aj ďalšiu dcéru a dvoch synov.

Súvisiace články

Najčítanejšie