Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spevák Bono (52) z U2 prichádza o zrak
Zdielať na
Hudba

Spevák Bono (52) z U2 prichádza o zrak

Zdroj: ISIFA

Zrak frontmana kultovej írskej kapely U2 a známeho bojovníka za mier Bona Voxa sa zhoršuje. Pre denník Irish Daily Star to uviedol Julian Lennon, syn zosnulého Johna Lennona. Ako na to presne prišiel, nevedno, spevák však v minulosti isté problémy priznal aj sám.

Päťdesiatdvaročný Bono o svojich problémoch so zrakom, pre ktoré musí nosiť slnečné okuliare, povedal médiám už pred niekoľkými rokmi. Julian Lennon však teraz prezradil, že spevákov zrak sa postupne zhoršuje.

"Bono má problémy so zrakom. Nepoznám presnú diagnózu, ale slnečný svit škodí jeho očiam a zhoršuje sa to. Svojím spôsobom však má šťastie, že môže z tohto problému spraviť súčasť svojho imidžu. Bez toho by možno ani nebol Bonom," vyhlásil Lennon.

U2 patria k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú dvanásť štúdioviek a hity ako Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You či Where The Streets Have No Name. Podľa neoficiálnych odhadov predali viac ako 150 miliónov albumov.

V júli 2011 ukončili svetové turné U2 360°, ktoré sa do hudobných dejín zapísalo ako najnavštevovanejšie a najziskovejšie v histórii. Kapela absolvovala od 30. júna 2009 do 30. júla 2011 dovedna 107 koncertov, ktoré jej vyniesli vyše 720 miliónov amerických dolárov. Na jej vystúpenia prišlo celkovo viac ako sedem miliónov ľudí. V súčasnosti skupina pracuje na novom albume, nasledovníkovi nahrávky No Line On The Horizon (2009).

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: SITA

Zdielať na

Najčítanejšie