Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kapela Lucie je späť! Rozbalila to v Londýne
Zdielať na

Kapela Lucie je späť! Rozbalila to v Londýne

Skupina Lucie hlási veľký comeback! V pôvodnom a najslávnejšom zložení odštartovala v sobotu svoje nové turné. Samozrejme tak kapela urobila vo veľkom štýle, v Londýne. Členovia si zahrali v známej hudobnej sále Shepherd's Bush Empire. Začali presne tam, kde pre niekoľkými rokmi skončili.

Stovky fanúšikov

Na koncert známej kapely v Londýne prišli stovky Slovákov a Čechov. Pred desiatimi rokmi práve v tomto meste zahrala skupina oficiálne svoj posledný koncert.

V sobotu sa Lucie objavila opäť na tom istom pódiu, ale s opačnými úmyslami. "Sme si povedali, že by bolo dobré práve tu začať. Tak sa aj stalo," prezradil David Koller.

Zvuková skúška kapely len dve hodiny pred veľkým comebackom však odhaľuje prvé problémy. Technici sa zapotili hlavne s klávesami a basou.

"Asi to neprežilo ten prevoz. Opäť platí staré známe, že čo sa môže pokaziť, to sa aj pokazí," dodáva Michal Dvořák. "Nástroje majú stres, my sme v pohode," robí si srandu z technických problémov Koller.

Interpreti svoje slová dokázali na pódiu. Naozaj boli v pohode a atmosféra na koncerte bola úžasná. Zahrali známe hity ako Pohyby, či Lucie. Dav nimi vyburcovali.

Nanešťastie do Londýna nemohli priniseť všetku techniku, no na domácich koncertoch čaká fanúšikov okrem vypeckovaného zvuku a pyrotechniky aj bonus. Lucie to po prvýkrát chce rozbaliť na hydraulickom pódiu.

"Sú tam také vychytávky, že keď si človek nedá pozor, môže si odtrhnúť aj ruku," opisuje Robert Kodym.

Koncertná šnúra známej kapely Lucie bude pokračovať na Slovensku a v Českej republike a fanúšikovia sa majú naozaj na čo tešiť.

Pozrite si reportáž z londýnskeho koncertu:

Súvisiace články

Najčítanejšie