Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na TopFeste vystúpi Zuzana Smatanová s kapelou Zoči-Voči
Zdielať na

Na TopFeste vystúpi Zuzana Smatanová s kapelou Zoči-Voči

Najväčší rockový open air festival TopFest štartuje 26. júna. Skôr ako sa jeho brány otvoria, sa Zuzka Smatanová a nitrianska kapela Zoči-Voči postarajú o malú ochutnávku. V utorok sa začína ich turné po ôsmich slovenských mestách, ktorému predchádzala generálka.

Spoločné pódium

Speváčka Zuzana Smatanová sa dala dokopy so štyrmi cudzími chlapmi. Ide o partiu chalanov zo skupiny Zoči-Voči, s ktorými sa v najbližšom období objaví na jednom pódiu.

"Ešte sme sa ani oficiálne nezoznámili," smeje sa speváčka. "Už sme však niekoľko festivalov odohrali spolu, ale skôr sme sa obchádzali," dodáva.

Rockerov a popovú speváčku spája nielen hudba, ale aj spoločný názor na život. Ten sa snažia vkladať aj do svojich textov. Kapela so speváčkou tak okrem prvého spoločného koncertu chystá pre svojich fanúšikov aj prekvapenie.

"Väčšinou hráme tvrdé koncerty v rockovom štýle, teraz to ale obmeníme, keďže budeme hrať akusticky. Bude to niečo nové aj pre našich fanúšikov," prezrádza bubeník kapely Vlado Kovár.

Tentokrát nebude koncert ani pod holým nebom, ani v športovej hale. Muzikanti si netradične odskočia do nákupných centier. Na kvalite im to však neuberie.

"Už mám skúsenosti s koncertovaním v obchodných centrách. Všade sa to ozýva a to je celkom dobré lákadlo," priznala sa Zuzka.

Každý, kto si to nevie predstaviť, by to mal zažiť na vlastnej koži! "Hlavne príďte, príďte si nás vypočuť a zabaviť sa," pozýva speváčka.

Duet s Ďuricom

Slovenská speváčka, skladateľka a textárka Zuzana Smatanová naspievala duet s Adamom Ďuricom. Novú skladbu Miesta, ku ktorej už nakrúcajú aj videoklip, predstavia fanúšikom a fanúšičkám koncom tohto mesiaca. Pieseň nahrávali tri dni, autorkou hudby aj textu je 29-ročná rodáčka z obce Súľov-Hradná.

"Pesničku Miesta som napísala minulý rok v lete. Už pri jej skladaní som vedela, že ju nebudem spievať sama, ale urobím z nej duet. Prvé meno, ktoré mi napadlo, bolo Adam Ďurica. Vôbec som neuvažovala nad inou alternatívou, jeho som tam počula úplne od začiatku. Doma som si nahrala demo a nasledujúci polrok som pesničku iba počúvala a nechávala nápad s Adamovým vokálom v sebe dozrievať," prezradila Smatanová, ktorá sa so spomínaným interpretom dohodla na spolupráci začiatkom tohto roka.

"Potom sme sa stretli v skúšobni, našli sme si spoločné vokálové linky a zrazu všetko do seba zapadlo. Trafila som s Adamom do čierneho, pretože mu jeho part naozaj veľmi dobre sadol. A skladba nabrala presne ten význam, ktorý mala mať," skonštatovala hudobníčka.

S novým singlom si Smatanová zároveň vyskúšala spoluprácu s novým producentom. Desať rokov totiž pracovala s Marošom Kachútom, ktorý je zároveň gitaristom v jej kapele. Kachút produkoval všetkých päť albumov Zuzany Smatanovej od roku 2003. Tentoraz si však pre spoluprácu vybrala Mareka Rakovického, frontmana skupiny Lavagance.

"Chcela som vyskúšať pohľad niekoho nového, a preto som oslovila na produkciu Mareka. Je to úplne nový pocit, keď človek odíde zo zabehaného, overeného spôsobu nahrávania niekam, kde to nepozná a nevie, či to je ten správny smer. Zároveň je to inšpirujúce a umelecky to posúva ďalej. Myslím si, že Marek pesničku pochopil presne tak, ako som ju napísala a dal jej krásnu, citlivú atmosféru," dodala speváčka.

Súvisiace články

Najčítanejšie