Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smatanová (28) sa dala na umenie, vystavuje obrazy
Zdielať na
Hudba

Smatanová (28) sa dala na umenie, vystavuje obrazy

Slovenská speváčka Zuzana Smatanová oddnes vystavuje v bratislavskej River Gallery svoje kresby známych osobností ako sú napríklad Richard Müller, Ivan Tásler, Peter Cmorik, Peter Nagy, Stanislav Štepka, Kuly alebo Petra Polnišová. Výstava potrvá do 10. mája.

Smatanová sa rozhodla dať kresby do dražby, výťažok z ktorej pôjde na konto Detského kardiocentra Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave.

"Nakreslila som štrnásť známych osobností, s ktorými som počas desaťročnej kariéry spolupracovala, alebo sú mi sympatickí a mám ich rada. Pätnásty portrét je tvár môjho otca, ktorý bol maliar a od detstva ma ku kresleniu viedol," uviedla Smatanová, ktorá na kresbách pracovala takmer štyri mesiace.

Portréty najprv nakreslila a potom ich dokončovala akvarelom.

"Kreslila som celé Vianoce, niekedy až do neskorej noci. Trošku mi trpeli oči a chrbát, ale všetky tváre som si naozaj vychutnávala," dodala speváčka.

Svoje portréty si na stredajšiu vernisáž prišli pozrieť Ivan Tásler, Kuly, Lucia Hablovičová, Martin "Pyco" Rausch a Michal Hudák, pričom všetci boli s výsledkom spokojní.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: topstar.sk, SITA, SH

Zdielať na

Najčítanejšie