Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hádka na pohrebe Bartošovej! Do Macuru (40) sa pustila obdivovateľka
Zdielať na

Hádka na pohrebe Bartošovej! Do Macuru (40) sa pustila obdivovateľka

Zdeněk Macura, samozvaný ochranca Ivety Bartošovej (†48), síce vyhlasoval, že sa pohrebu nezúčastní, pretože by to psychicky nezvládol, ale predsa prišiel. Do obradnej siene ho nepustili, preto nechal kvety pri vstupnej bráne. Stihol sa tiež pohádať so zástankyňou Josefa Rychtářa, píše český denník Blesk.

Nakoniec prišiel

Macura vyrazil na poslednú rozlúčku s Ivetou Bartošovou v sprievode svojej priateľky Vlaďky. Priniesli bielu chryzantému, ktorú chceli položiť k rakve speváčky, píše český portál Blesk.cz.

Pred malou sieňou strašníckeho krematória bol ale dav ľudí, takže sa otočili na päte a odišli. Vrátili sa až po obrade.

Vošiel do areálu a snažil sa spolu s priateľkou dostať do malej obradnej siene, ale neúspešne. Preto položil kvetiny pod vŕbu, ktorá rastie pred sieňou.

"Prišiel som, až keď pozvaní hostia odišli, čo je v poriadku. Myslím, že to tak môže byť," konštatoval Macura. "Váhal som, či prísť, ale pretože ide o veľmi špecifický prípad, ktorý je dôsledkom zla, prišiel som," dodal.

Macura prezradil, že s Ivetou verili v boha. "Ja som veriaci človek a Ivetka pána boha milovala, viem to. Hovorili sme o tom v Taliansku. Verím, že ju Ježiš vzkriesi," prezradil.

Zdeněk Macura pravdepodobne prežíva najbolestnejšie obdobie svojho života. Napriek tomu sa nezahalil do čierneho, ale prišiel v striebornom obleku. "Má to svoju symboliku. Nie som v čiernom, pretože to je motív nádeje. Verím, že niečo je silnejšie než smrť. A biela košeľa, biela vyjadruje nádej," vysvetlil.

Macura sa hádal

Macurové slová počula aj neďaleko stojaca obdivovateľka. Tá si neodpustila vyjadriť svoj názor a začala obviňovať Macuru zo smrti Bartošovej. Paradoxne, hájila Josefa Rychtářa. "Je to jediný človek, ktorý sa o Ivetu postaral. Je vynikajúci človek," rozohnila sa.

Neodpustila si ani vyjadrenie k výletu do Talianska. "Toto je trestný čin. Vy ste ju uniesli," neváhala zlomeného Zdeňka obviniť.

Hájiť Macuru začala jeho priateľka, ale nepomohlo to. "To vy ste za jej smrť zodpovedný!," vypočul si Macura.

Macura sa bránil, že to Iveta prosila o jeho pomoc a išla za ním dobrovoľne, ale obdivovateľka tieto argumenty neprijímala. Situáciu upokojoval jeden z prítomných fanúšikov. Radil Macurovi, aby na útoky vôbec nereagoval.

Macura sa priznal, že na Ivetu nemá žiadnu hmotnú spomienku. "Veci sú len veci. Spomienky mám v srdci," dodal.

Pozrite si reportáž z pohrebu Ivety Bartošovej (†48):

Súvisiace články

Najčítanejšie