Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vyšetrovanie pokračuje! Vypovedal Rychtářov syn a sestra
Zdielať na

Vyšetrovanie pokračuje! Vypovedal Rychtářov syn a sestra

Po päťhodinovom vypočúvaní Josefa Rychtářa (56) si polícia predvolala ďalších svedkov. K výsluchu sa dostavila Rychtářova sestra aj jeho syn. Tiež mali objasniť samovraždu Ivety Bartošovej (†48), píše český portál Blesk.cz.

Rychtářova sestra a syn na polícii

V stredu doobeda bol na polícií vypovedať syn Josefa Rychtářa Jan Rychtář (27), ktorý je jeho pravou rukou. Naviac sa mu krátko pred smrťou narodil syn a Iveta sa s ním stretla aj v pôrodnici, keď prišla navštíviť svojho nevlastného vnúčika, píše český portál Blesk.cz.

V deň tragédie doprevádzal Jan svojho otca na políciu. Ten vypovedal vo veci bitky, ktorá sa strhla medzi Josefom Rychtářom a Zdeňkom Macurom na speváčkinom koncerte ešte v roku 2013.

Jan Rychtář sa na polícii zdržal asi dve hodiny. Jeho otec medzitým opäť navštívil pohrebnú službu v Říčanoch. Tá zabezpečovala prevoz pozostatkov speváčky do krematória.

Výsluchy kvôli samovražde Ivety Bartošovej stále nekončia. Polícia si predvolala dokonca aj vdovcovu sestru Jarmilu, ktorá má tiež vniesť svetlo do udalosti posledných dní speváčky.

Jarmila bola po smrti Ivety Bartošovej veľmi blízko. Hneď druhý deň po tragédii ukazovala svadobné šaty so striebornými ozdobami, v ktorých ju chcel Rychtář pochovať.

Pozrite si reportáž z bitky na koncerte:

Päť hodín na polícii

Josef Rychtář (56) odišiel v utorok okolo deviatej na policajnú stanicu. Tam ho vypočúvali kriminalisti. Podávali si ho dlhých 5 hodín!

"Pán Rychtář mal určite čo vysvetľovať! Päťhodinový výsluch mi rozhodne nepríde ako prehnane dlhá doba," uviedol pre český portál Blesk.cz bývalý elitný kriminalista Josef Doucha.

Možností, prečo ho policajti držali tak dlho, je hneď niekoľko. "V jeho prípade sa polícia určite zaoberá aj tým, prečo potom, čo niekoľko dní pred samovraždou našiel list na rozlúčku, to neoznámil polícii, ani nijako inak neriešil," prezradil jeden z možných dôvodov Rychtářa na polícii.

Polícia sa pýta tiež na situáciu u nich doma pár dní pred tragédiou. "Bol to človek, ktorý bol dlhú dobu najbližšie k osobe, ktorá si siahla na život. Políciu zaujíma, ako sa tá osoba správala v poslednej dobe pred svojou smrťou," dodal.

"Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania prečinu účasti na samovražde" povedala zástupkyňa Kamila Vildová. "V takýchto prípadoch ide o úplne štandardný postup," dodala.

Kým Rychtář vypovedal vo veci samovraždy Ivety Bartošovej, pohrebná služba vyviezla z patológie vo vinohradskej nemocnici jej telo a následne ho v rakve odviezla do strašnického krematória, kde bude uložené až do pohrebu.

Rychtář odchádza na políciu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie