Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rychtářa (56) si policajti podávali dlhých päť hodín
Zdielať na

Rychtářa (56) si policajti podávali dlhých päť hodín

V utorok strávil Josef Rychtář (56) päť hodín na polícii. Vypočúvali ho v súvislosti so samovraždou Ivety Bartošovej (†48). List na rozlúčku pre syna Artura mal v rukách čerstvý vdovec štyri dni pred tragédiou. Nikomu nič nepovedal a schoval ho. Polícii musel vysvetliť, prečo to urobil, píše český denník Blesk.cz.

5 hodín na polícii

Josef Rychtář (56) odišiel v utorok okolo deviatej na policajnú stanicu. Tam ho vypočúvali kriminalisti. Podávali si ho dlhých 5 hodín!

"Pán Rychtář mal určite čo vysvetľovať! Päťhodinový výsluch mi rozhodne nepríde ako prehnane dlhá doba," uviedol pre český portál Blesk.cz bývalý elitný kriminalista Josef Doucha.

Možností, prečo ho policajti držali tak dlho, je hneď niekoľko. "V jeho prípade sa polícia určite zaoberá aj tým, prečo potom, čo niekoľko dní pred samovraždou našiel list na rozlúčku, to neoznámil polícii, ani nijako inak neriešil," prezradil jeden z možných dôvodov Rychtářa na polícii.

Polícia sa pýta tiež na situáciu u nich doma pár dní pred tragédiou. "Bol to človek, ktorý bol dlhú dobu najbližšie k osobe, ktorá si siahla na život. Políciu zaujíma, ako sa tá osoba správala v poslednej dobe pred svojou smrťou," dodal.

"Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania prečinu účasti na samovražde" povedala zástupkyňa Kamila Vildová. "V takýchto prípadoch ide o úplne štandardný postup," dodala.

Kým Rychtář vypovedal vo veci samovraždy Ivety Bartošovej, pohrebná služba vyviezla z patológie vo vinohradskej nemocnici jej telo a následne ho v rakve odviezla do strašnického krematória, kde bude uložené až do pohrebu.

Pozrite si reportáž, v ktorej Rychtář tvrdí, že nie je tyran:

Policajné hliadky

Josef Rychtář mladší mal údajne prísť za svojím otcom do domu v Uhříněvsi. Spoločnosť mu mal robiť aj rodinný známy, píše český portál Blesk.cz.

Vzápätí sa pred domom vynorila skupina policajtov. Prečo ich prišlo toľko a za akým účelom, zatiaľ zrejmé nie je.

Polícia v dome Bartošovej pár minút pobudla. Vdovec následne vyšiel von v doprovode svojho syna, s ktorým nasadli do auta a odišli smerom na Říčany.

Ponúka sa niekoľko rôznych verzií, kam čerstvý vdovec vyrazil. Rychtář mohol ísť za svojou exmanželkou Darinou, alebo do říčanskej pohrebnej služby. Prípadne mohol ísť na cintorín, kde by chcel, aby bola Iveta pochovaná.

Len čo hliadka opustila Uhříněvsi, prišla druhá. Tá prišla dozrieť na fanúšika Ivety, ktorý zo smrti speváčky viní nielen jej manžela, ale aj Zděnka Macuru.

Fanúšik údajne pred domom vyčítal Macurovi podivnú cestu do Talianska, samozrejme za prítomnosti kamier. Macuru tieto urážky nenechali chladným, preto okamžite sadol do auta a v doprovode svojej priateľky. 

Keďže Macurovi hrozilo zo strany fanúšika nebezpečenstvo, polícia ich od seba oddelila. Macura sa preto aj so svojou priateľkou schoval za dodávku prítomnej televízie a pred fanúšikom postavila polícia zábranu z vlastných tiel.

Ušetrený nebude ani manžel zosnulej speváčky, ktorého fanúšik údajne tiež počastuje vybranými slovami. Ten je tiež na ceste domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie