Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Začiatok Bartošovej (†48) konca, zoznámenie s Rychtářom
Zdielať na

Začiatok Bartošovej (†48) konca, zoznámenie s Rychtářom

Manželom Josefovi Rychtářovi (56) a Ivete Bartošovej (†48) osud rozprávkový život neprial. Majiteľ bezpečnostnej agentúry a obľúbená česká speváčka sa zoznámili v lete roku 2011. Začínajú sa však v spojitosti s jej smrťou vynárať otázky, či išlo skutočne o náhodu, alebo Rychtář mal všetko dopredu premyslené, píše český portál Blesk.cz.

Raz hore, raz dole

Život Ivety Bartošovej (†48) bol v posledných rokoch ako na húsenkovej dráhe. Raz bola hore, inokedy dole. Niekoľkokrát sa pokúšala o hviezdny comeback, no ten jej nikdy nevyšiel a skôr ako jej úspechy rozoberali média jej excesy. 

Ivetu poznamenali najmä jej vzťahy s mužmi, ktoré vždy stroskotali. V roku 2011 sa však zdalo, že si konečne šťastie našlo aj ju, píše český portál Blesk.cz.

Zoznámila sa s talianskym grófom Domenicom Martuccim, ktorý chcel oprášiť speváčkinu kariéru. Pred ich rozchodom sa mu to ale nepodarilo.

Krátko po rozchode s Talianom sa na Ivetinom pozemku objavili traja neznámi muži. Vyľakaná Bartošová, ktorá si myslela, že ich poslal jej exmilenec, zavolala do bezpečnostnej agentúry, ktorá montovala bezpečnostný systém v jej dome. Na miesto prišiel Josef Rychtář.

"Zoznámil sa s ňou klamstvom. Nepovedal jej, že tí traja muži na jej záhrade sú z jeho firmy," prezradil Zdeněk Macura. "Bolo to naplánované. On sa jej potom ponúkol ako ochranka," dodal. Keďže Bartošová bola vystrašená, jeho ponuku prijala. Tak sa Rychtář dostal do jej blízkosti.

Keďže problémy pretrvávali, rozhodla sa speváčka ešte v to leto sa presťahovať do Rychtářovho domu v říčanoch, kde bývala aj jeho vtedy ešte manželka Darina.

V dome prežila mesiac, no rozhodla sa vrátiť späť do svojho domu v Uhříněvsi. "Nechcem vyvolávať rozpory v rodine," priznala vtedy speváčka.

Problémom sa však Iveta nezabránila. Vtedajšia manželka Rychtářa dala svojmu mužovi ultimátum. "Buď ja, alebo Iveta!" Rychtář si vybral - českú speváčku.

V októbri už tvorili harmonický pár, v ktorom Rychtář vystupoval ako starostlivý a milujúci partner. Staral sa o chorú Ivetu a snažil sa jej všemožne pomôcť. 

Pozrite si skutočný príbeh Ivety Bartošovej:

Svadba s Rychtářom

Bartošová sa rozhodla, že si ho nasťahuje domov, kde spolu žili bok po boku až do júna 2013. Vtedy sa Rychtář rozviedol so svojou manželkou Darinou a ich láske už nič nebránilo.

Všetko síce vyzeralo idylicky, Iveta bola zamilovaná, ale predsa boli obdobia, kedy speváčka bola hore a tiež dole. V jej živote sa dokonca objavil ďalší muž, Zdeněk Macura, ktorý ju chcel chrániť.

V jednom slabom momente zavolala zúfalá Iveta práve Macurovi a ten neváhala a konal. Odviezol ju na výlet do Talianska, kde sa spojil s Martuccim.

Šialený Rychtář, keď sa to dozvedel, vyrazil za trojlístkom do Talianska a Bartošovú priviezol naspäť do Čiech.

Iveta sa po výlete išla liečiť na psychiatriu, no vydržala len pár dní. Podpísala reverz a opateru nad ňou prebral opäť jej liečiteľ Jan Saavedra.

Po celej epizóde si Josef Rychtář začal svoju partnerku strážiť ako oko v hlave a začal organizovať nielen jej koncerty, ale aj celý jej život. Tiež sa snažil vystrnadiť Macuru z jej života.

Nasledovala svadba, ktorou svoju lásku úradne spečatili. Ale nádej, že by manželstvo Ivetu "vyliečilo" z jej alkoholickej závislosti, bola mizivá. Pokračoval život ako na hojdačke - raz hore, raz dole.

Naplánované koncerty boli zväčša sprevádzané škandálmi, pretože sa na nich objavoval Zdeněk Macura. V novembri sa situácia vyostrila natoľko, že si títo dvaja rivali dali do zubov.

Pozrite si reportáž z bitky na koncerte:

Nešťastný rok 2014

Rok 2014 však pre Ivetu nezačal rozprávkovo. Hneď na začiatku podstúpila operáciu zubov, ktorá podľa slov speváčky nedopadla práve najlepšie.

Následne Iveta výrazne schudla a začala desiť svoje okolie. Začali sa množiť obavy o jej zdravie. Rychtář sa ale tváril, že sa nič nedeje a okolie nevidel a nepočul.

Tvrdil, že Iveta je v poriadku, že sa o ňu stará. Kde však bola pravda? Svetlo sveta totiž uzreli sms správy, ktoré posielala Iveta svojim blízkym a priateľom. Prosila ich, aby jej pomohli.

Nikto však nemal odvahu jej pomôcť a trestné oznámenia, ktoré podával Zdeněk Macura na polícii ako na bežiacom páse, už verejní činitelia nebrali vážne.

Pozrite si Macurov záchvat pred domom zosnulej speváčky:

Osudný deň

A bol tu! Osudný deň - utorok 29. apríl 2014. Rychtáŕ odišiel v sprievode svojho syna Jana vypovedať na políciu kvôli bitke s Macurom. Iveta tento moment využila, obliekla sa celá do čierneho, do rúk vzala košík a vydala sa ku koľajniciam.

Paradoxne tak urobila v deň narodenín svojho manžela. Podľa denníka Blesk Iveta Bartošová nechala svojmu manželovi Josefovi Rychtářovi list na rozlúčku spolu s namaľovaným obrazom. "Budem na teba spomínať od inakadiaľ," malo stáť v liste.

Bartošovú zrazil v utorok o 11:30 osobný vlak na trase z Prahy do Benešova. Miesto nešťastia v okolí železničného prejazdu, cez ktorý vedie cesta u Uhříněvsi do Benic, policajti označili páskou. Na miesto sa prišlo pozrieť aj niekoľko miestnych ľudí. Prácu vyšetrovateľov z diaľky sleduje aj množstvo novinárov.

Reportáž z miesta tragédie:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie